Winterzon op Curacao

Curacao is een populaire bestemming bij veel Nederlanders. Dit is ook niet zo gek. Naast dat het klimaat er aangenaam is, is Curacao ook nauw verwant aan Nederland en maakt het nog altijd deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden. Het leuke van Curacao is dat het ook een heerlijke bestemming is om in de winterperiode aan te doen.

De statistieken bewijzen het

Curacao is bijna gegarandeerd een zonnige bestemming met aangename temperaturen. Als we de winterzonperiode erbij pakken wordt dit alleen maar ondersteund. De winterzonperiode begint in november en eindigt in april. De maximum temperaturen liggen in deze periode tussen de 28 en de 30 graden. De minimum temperatuur is zeer stabiel volgens de lange gemiddelden. Midden in de winter op het noordelijk met een minimum temperatuur van 24 graden is zeer aanlokkelijk. Het aantal zonuren is ook belangrijk in een winterzonbestemming. In deze periode liggen het aantal zonuren dagelijks tussen 8 en 9 uur. Zongarantie lijkt dus ook wel goed te zitten.

Zeewater

De stabiele temperatuur tijdens de winterperiode heeft natuurlijk te maken met de temperatuur van het zeewater. Aan het begin van de winterperiode ligt de temperatuur van het zeewater op 27 graden en in april is dit 26 graden. Een stabiele zeewatertemperatuur zorgt ervoor dat ook de temperatuur op het eiland aangenaam is.

Al met al zorgen de omstandigheden ervoor dat Curacao een ideale winterzonbestemming is. Naast de klimatologische omstandigheden zijn er ook tal van aangename activiteiten te ondernemen tijdens je verblijf op het eiland. Denk bijvoorbeeld aan duiken, maar ook andere vormen van watersport. Tevens is het eiland voorzien van goede hotels en andere gelegenheden die het toeristen naar hun zin maken.