Winkelen in Maastricht

Dat de hoofdstad van Nederlands Limburg een leuke bestemming is voor een mooie citytrip is wel bekend. Er zijn per slot van rekening tal van leuke musea en bezienswaardigheden. De stad aan de Maas ziet er gewoonweg prachtig uit. De bezienswaardigheden en uitgaansgelegenheden zouden voor vele mensen al genoeg zijn om de stad te bezoeken, maar wist je dat Maastricht ook een leuke winkelstad is?

Mode
Veel mensen zullen het niet weten, maar in Maastricht zijn veel kledingwinkels te vinden. Bijna alle grote gangbare namen in de mode zijn wel vertegenwoordigd in de historische winkelstad van Maastricht. Het is niet dat je één bepaalde modestraat hebt, maar dat het maakt het winkelen misschien juist wel leuker. Een beetje afwisseling.

Winkelcentra
In Maastricht zijn twee winkelcentra te vinden. De eerste is het mosea Forum. Een typisch winkelcentrum met kledingzaken, sportzaken, restaurantjes een supermarkt en traiteurs. Op de zaterdagen doet het winkelcentrum nog wel eens wat extra’s voor haar bezoekers. Dit zijn vaak kleinere en leuke evenementen die een bezoek nat dat beetje meerwaarde geven.
Het ander winkelcentrum is Entre Deux. Letterlijk betekent dit ‘tussen twee’. Het winkelcentrum ligt dan ook tussen Markt en Vrijthof. Hiermee is het een mooi overgangsgebied tussen de horeca op het Vrijthof en het winkelgebied op Markt. Het maakt drie gebieden tot één geheel.

Kunst
In Maastricht zijn opvallend veel galeries en Antiquairs te vinden. Dit betekent dus ook dat kunstminnende personen hun hart kunnen ophalen. Vele galeries die allemaal hun eigen specialiteit hebben maken van de historische binnenstad een soort van groot museum met meerdere zaaltjes. Zeker als je de antiquairs ook nog meerekent.

Maastricht is een leuke veelzijdige stad waar je ook als shopper kunt slagen.

Plaats een reactie