Record aantal bezoekers Griekenland

Ondanks de alsmaar aanhoudende negatieve berichtenstroom over de financiële situatie in Griekenland weten de toeristen het land weer te vinden. Volgens het Grieks verkeersbureau kan het land dit jaar rekenen op een record aantal toeristen. de teller loopt naar alle waarschijnlijkheid op naar 23 miljoen, Dat is een stijging van ruim 15% ten opzichte van vorig jaar.

De teller stond eind oktober al op 21,5 miljoen en vooral de kleinere en minder bekende bestemmingen kunnen rekenen op een sterk toegenomen populariteit.  De Reis aanbieders zijn dan ook al druk op Griekenland voor 2015 nog beter op de kaart te zetten en zijn momenteel druk op zoek naar dat ene speciale plekje.  Vooral bestemmingen op het vaste land zoals Pilion en de Vikos kunnen rekenen met een sterk toegenomen groei aan toeristen.  De kleinere eilandjes zoals Kea vlak aan de kust bij Athene kunnen in 2015 rekenen op veel belangstelling van de Nederlandse Griekenland fan.

Natuurlijk blijven bestemmingen zoals Kreta en Corfu onverminderd populair, maar de focus voor 2015 wordt gelegd op doe vakanties.

1 gedachte over “Record aantal bezoekers Griekenland”

  1. Ach… het is zo simpel. Als de prijzen naar beneden gaan, dan stijgt het aantal toeristen. Niet gek als je ziet wat een vakantie in de zomervakantie (schoolvakantie) tegenwoordig kost.

Plaats een reactie