ADAC trekt zich terug uit busonderneming

Sinds busondernemingen mogen concurreren met de trein in Duitsland is het hek van de dam, Busondernemingen komen en gaan. De lange afstandsbussen die vaak erg comfortabel zijn en van allerlei gemakken zijn voorzien zoals een toilet, draadloos internet en een kleine bar voor koffie en/of frisdranken. voorzien in een groeiende vraag van betaalbaar vervoer.

ADAC sloot twee jaar geleden samen met de Deutsche post een pact waarmee in korte tijd ruim 60 bestemmingen in Duitsland werden aangedaan. ADAC was in het begin erg blij om te kunnen concurreren met de treinen in Duitsland maar is nu zelf slachtoffer van de prijzen oorlog die gevoerd wordt tussen de Duitse busondernemingen zoals MeinFernbus en Flixbus .

Vertrek vanaf Amsterdam

Ook Amsterdam, Utrecht en Groningen werden in de afgelopen maanden toegevoegd aan het netwerk van meinfernbus en Flixbus.  Flixbus rijdt via Hamburg naar Berlijn en Meinfernbus rijdt naar Dortmund en Dresden. de prijzen zijn scherp al vanaf € 8,- kan men een voordeeltje boeken en dat is een stuk goedkoper dan de trein.

Volgens Flixbus is de rit van Amsterdam naar Berlijn in ongeveer 8,5 uur te doen en is daarmee iets langzamer dan de normale intercity trein. (de ICE rijdt in ongeveer 4 uur naar Berlijn)