Borromeïsche eilanden

De regio rond het Lago Maggiore spreekt veel mensen tot de verbeelding. Het meer is gesitueerd in een bergachtig gebied op de grens van Italië en Zwitserland. Hierdoor ben je haast zeker van fraaie adembenemende uitzichten op de bergen wanneer je op of aan het meer bent en natuurlijk ook minimaal even fraaie uitzichten op het meer wanneer je vanaf één van de bergtoppen je blik laat vallen op het meer. Het is een mooie toeristische locatie met vele leuke dorpjes en stadjes rond het meer, maar ook op het meer bevinden zich de Borromeïsche Eilanden die ook zeker hun aandacht verdienen.

Familie Borromeo
De Borromeïsche eilanden liggen in het westen van het Lago Maggiore bij Verbania en zijn sinds de 17e eeuw het eigendom van de familie Borromeo. De meeste eilanden van de eilandengroep zijn sinds de 20e eeuw open gesteld voor het publiek. Er zijn echter nog steeds eilanden die privébezit zijn en waar de familie Borromeo, of nazaten van de familie, nog jaarlijks vertoeven.

Ligging
De eilandengroep ligt in een soort baai van het Lago Maggiore. Dit zorgt dat je vanuit verschillende windrichtingen fantastische uitzichten hebt op de omgeving. Naast een mooi zicht op Verbania dat als een soort landtong in het meer ligt, zul je ook kunnen genieten van de prachtige bergachtige omgeving.

Isola dei Pescatori
De Borromeïsche eilanden zijn een eilandengroep, dus kan het zeker geen kwaad om enkele eilanden te benoemen. Het enige permanent bewoonde eiland is Isola dei Pescatori. Dit eiland is ook het enige eiland dat geen enkel privébezit meer huisvest van de familie Borromeo. Naast het pittoreske karakter van dit eiland zijn er enkele zeer goede restaurants aanwezig waar je heerlijk kunt genieten van al het lekkers dat Lago Maggiore te bieden heeft aan producten. Zo kun je hier heerlijke visgerechten eten.

Isola Bella
Zoals de naam al doet vermoeden is een trip naar de Borromeïsche eilanden niet compleet zonder dit eiland met een bezoekje aan te doen. Dit is het mooiste eiland en wordt zelfs nog enkele weken per jaar bewoond door de familie die naam heeft gegeven aan de eilandengroep. Eigenlijk slaat de naam Bella niet zozeer op al het schoons, maar is de naam afkomstig van Isabella, de vrouw van Carlo Borromeo III. Op dit eiland vind je een mooi paleis en prachtig onderhouden tuinen.

De Borromeïsche eilanden hebben veel schoons te bieden, net als de rest van het Lago Maggiore. Het is een hele leuke bestemming om een aantal weken te vertoeven en je batterij weer op te laden.