Luchthaven Mallorca sluit terminal

Eigenlijk sta je er helemaal niet bij stil, maar een een luchthaven op een vakantie eiland leeft eigenlijk van de piekperiodes rondom de zomervakantie.  Zo ook de luchthaven Son Sant Joan op Mallorca. afgelopen weekend is één van de internationale terminals afgesloten voor het publiek en is de terminal ook niet beschikbaar voor de afhandeling van vliegtuigen. Alle passagiers worden tot het begin van de zomerperiode afgehandeld via Terminal D.

Onderhoud en verbouwen

Het sluiten van de terminal heeft ook voordelen, zo is er nu genoeg tijd om onderhoud en verbouwingswerkzaamheden uit te voeren en om energie te sparen wordt de verlichting uitgezet.  Tevens neemt de directie van de luchthaven de tijd om het bagage afhandelingsysteem weer eens onder de loep te nemen, dit zorgde dit jaar tijdens het hoogseizoen voor de nodige problemen waardoor passagiers zonder koffers en bagage zijn vertrokken.

Wegwerkzaamheden

Niet alleen het vliegveld gebruikt de rustige periode voor onderhoud, ook het wegennet rondom de luchthaven wordt in de komende maanden grondig aangepakt. dit leidde al tot lange files en veel irritatie bij de locale bevolking. Waar nodig worden omleidingsroutes aangegeven. Wie naar Palma reist moet rekening houden met langere reistijden. Openbaar vervoer zoals de vliegveld bus rijden indien mogelijk de gebruikelijke routes.