De slechtste vliegvelden ter wereld

Stinkende vieze toiletten, onoverzichtelijke mensenmassa’s Deze luchthavens kun je beter vermijden op je reis. Door een CNN redacteur zijn ze stuk voor stuk beoordeeld en absoluut niet geschikt voor een tussenlanding en dien je als het even kan te skippen uit je reisplannen. Hierbij een overzicht met de meest gehate vliegvelden ter wereld:

Plaats 1: Paris Charles-de-Gaulle
Onvriendelijke personeel, veel defecte ticketscanners en een vliegveld wat totaal overbelast is door haar beperkte grote. Ondanks dat het de belangrijkste luchthaven is voor Air-France en onze Nederlandse trots KLM

Plaats 2: Los Angeles International Airport
De architectuur van de luchthaven heeft iets weg van een gevangenis uit de zestiger jaren, door de meer dan 17.000 start en ladingen op de luchthaven is het zwaar overbelast.

Plaats 3: London Heathrow
Parkeerproblemen met dito prijzen, lange rijen bij de bagage banden en eindeloze rijen voor de veiligheidscontrole.  Een slechter begin van je vakantie bestaat dan ook niet. Tel daarbij ook nog eens de lange afstanden tussen de gates op en het plaatje in compleet.

Plaats 4: Toncontin International, Tegucigalpa, Honduras
De TV zender History channel beoordeeld dit vliegveld tot het gevaarlijkste ter wereld, de te korte landingsbaan zorgt voor de nodige adrenaline  bij de piloten maar ook bij menig passagier.

Plaats 5: Ninoy Aquino International, Manila, Filippijnen 
Vieze toiletten en wazige vertrekbelasting, maken dit vliegveld tot een place not to be.

Plaats 6: Jom Kenyatta International, Nairobi, Kenia
Het vliegveld werd gebouwd op basis van 2,5 miljoen passagiers per jaar, ondertussen landen en vertrekken meer dan 5 miljoen passagiers het vliegveld daardoor is het overvol, is het eten voor Keniaanse begrippen te duur en zijn de Duty-free shops een beetje op de rand van wat wel en niet mag.  Ontspannen reizen klinkt anders.

Plaats 7: John F. Kennedy Airport, New York
21 miljoen passagier worden hier jaarlijks ‘afgewerkt’ de terminals zijn oud en vervallen en dankzij het arrogante personeel krijg je hier absoluut geen gastvrij gevoel. Als het dus even kan het vliegveld vermijden.

Plaats 8: Tribhuvan International, Kathamandu, Nepal
Schmutzige Toiletten, defekte Anzeigetafeln und chronisches Chaos – so sieht der Alltag aus. Besonders die ewig langen Sicherheits-Checks sind eine Qual.

Smerige toiletten en defecte aankomst en vertrek boorden, daardoor een chronische chaos en niemand die zich daar om schijnt te bekommeren.. De eeuwigdurende veiligheidscontroles zijn een ergernis van topklasse.

Plaats 9: Perth Airport, Australië
Dit vliegveld is in korte tijd zo populair geworden dat het maximaal 3 vliegtuigen per uur kan afhandelen, elk vliegtuig extra levert te veel stress op voor het personeel. Lang wachten op bagage en de strenge Australische veiligheidscontroles

Plaats 10: Sao Paulo-Guarulhos International. Brazilië|
Duur, en lange rijen voor de controles en bagage zorgen voor vertragingen, volgens Forbes Magazine vertrekt slechts 41 procent van de vliegtuigen op tijd.

1 gedachte over “De slechtste vliegvelden ter wereld”

  1. Heathrow hoort inderdaad thuis in dit rijtje. Als overstappende reiziger is deze luchthaven soms een ware ramp. Afstanden tussen terminals, lange rijen bij veiligheidscontroles bij transfer-passagiers en te laat binnenkomen op Londen zorgen ervoor dat het soms topsport is om je aansluitende vlucht te halen.

Plaats een reactie