Golven op Mallorca

Mallorca is één van de bekendste eilanden van de Balearen. Dit heeft natuurlijk te maken met het mooie weer, een overvloed aan stranden en de fantastische landsschappen. Het is dan ook een eiland dat weet hoe ze de bezoekers moet verwennen. Naast zon, zee, strand en natuur zijn er ook tal van uitgaansgelegenheden en activiteiten te ondernemen. Een levendig eiland dus met een ruim aanbod aan activiteiten. Ook de liefhebber die graag eens een balletje slaat op de golfbaan kan een fantastische vakantie hebben op Mallorca.

Tal van banen
Mallorca herbergt veel golfbanen. Het gaat hier om banen van alle niveaus. Zo zijn er veel banen langs de kust waar de invloeden van de zee wat groter zijn, maar er zijn ook genoeg banen in de binnenlanden die weer op andere manier uitdagend zijn. In totaal zijn er zo’n 20 golfbanen op Mallorca. De meeste van deze banen hebben 18 holes en de par ligt ergens tussen de 70 en 73. Dit betekent dus dat hier volwaardige banen gaat. Ook de enkele 9 holes banen hebben een par van 70.

Greenfees
Voor de meeste banen moet je een greenfee betalen om er te mogen spelen. De beste banen zijn natuurlijk ook de duurste banen om temogen spelen. In ruil voor de relatief hoge greenfee wordt je vaak wel getrakteerd met een fenomenaal onderhouden baan en adembenemende uitzichten. De duurdere banen hebben een greenfee van tussen de 100 en 110 euro. De goedkopere banen beginnen met een greenfee van 65euro en dat kan oplopen tot 85 euro. Zo zie je dus dat er voor elke type speler wel een baan is op Mallorca

Maak kennis
Het is vaak makkelijker om eens kennis te maken met de golfsport wanneer je buiten Nederland bent. In Nederland ben je in bijna alle gevallen verplicht om te beschikken over een GVB (golfvaardigheidsbewijs). Op Mallorca hebben ze dit veelal niet en is het in enkele gevallen mogelijk om na wat lessen al de baan op te mogen. Vooral de kleinere 9 holes banen zijn uitermate geschikt om kennis te maken met de golfsport. Doe eens wat anders op Mallorca en sla ook een balletje.

Plaats een reactie