December wellness-tip: detox-arrangementen

De trend in wellness-land Duitsland is detoxen. In ons buurland neemt het aantal detox-arrangementen in rap tempo toe. Zeker gezien de vele zware maaltijden die bij een decembermaand horen is een paar dagen ontgiften geen overbodige luxe volgens de kenners. In mijn mailbox ontving ik vanmiddag een bericht van de Duitse kuurhotelketen Wellness-Hotels & Resorts over verschillende detox-kuren die je in hun wellnesshotels kunt ondergaan.

Hieronder het persbericht over de detox-kuren:

Groeiend aanbod detox-arrangementen bij kuurhotelketen Wellness-Hotels & Resorts

Komende maand december krijgt ons spijsverteringsysteem weer het nodige te verduren. Overvloedige maaltijden, zalige zoetigheden en alcoholische consumpties zorgen voor gewichtstoename en meer gifstoffen in je lijf. ‘Januari is dé detoxmaand’, stelt directeur Michael Altewischer van Wellness-Hotels & Resorts – de keten van 50 vier- en vijfsterren kuurhotels in Duitsland en andere Europese landen. Detoxen – ontgiften – ontslakken: verschillende benamingen in het wellness lexicon die het reinigen van je lichaam omvatten. Maar detoxen omvat meer dan alleen maar het volgen van een speciaal dieet of sapkuur. Massages, pakkingen, saunagangen en lichaamsbeweging zijn bijvoorbeeld ook wezenlijke ingrediënten van een kuur. Het ontdoen van schadelijke stoffen uit je lichaam kan verschillende voordelen bieden, waaronder een mooiere huid, mooier haar, een schoon lichaam, meer energie plus wat gewichtsverlies. Altewischer: ‘Behalve het reinigingsaspect resulteert een detoxkuur ook in algeheel beter innerlijk en mentaal gevoel en je energie en vitaliteit springen omhoog.’ Verschillende hotels bieden ontslakkingskuren onder begeleiding van een specialist aan. Populair zijn onder andere de methode ontwikkeld door de Oostenrijkse arts Franz Xaver Mayr, de Buchinger methode en de Traditional Chinese Medecine kuur. Voor nadere info over de aangesloten wellness hotels ga naar www.wellnesshotels-resorts.de/en/detoxing-wellness-hotels.

F.X. Mayr kuur

Een vakantieperiode voor de spijsverteringsorganen, zo zou je de reinigingskuur van de in 1922 geboren Oostenrijkse arts F.X. Mayr kunnen noemen. Een weekje op-maat-geschreven-detox-programma volgens zijn methode kan onder meer in het Parkhotel am Soier See in Bavaria waarna men desgewenst nog drie weken de kuur thuis kan afmaken. Ook het Bad Clevers Gesundheidsresort & Spa in het Zuid-Duitse Allgäu biedt een 7-daagse Mayr kuur aan. Gasten kunnen bij dit kuuroord ook vasten volgens het programma van de Duitse arts Otto Buchinger die met zijn boek ‘The Therapeutic Fasting Cure’ een grote schare volgers kreeg. Gezonde fruit- en groentesappen in combinatie met kruidenthee en bronwater liggen aan zijn therapie ten grondslag.

Zuur-base evenwicht

Een kuur die het lichaam ontzuurt, kan gevolgd worden in het Bio- en Wellnesshotel Alpenblick die een Acidosana®Basenkur aanbiedt. Een goede zuur-base balans en pH waarde van het lichaam is essentieel en kan bereikt worden door de juiste basische voeding, sappen, massages, een mineraalrijke basenpulver poeder en speciale ontzuringsbaden zitten in het naar keuze 5- of 7-daags arrangement.

Combineer een ontspannen verblijf op het mooie Oostzee eiland Rügen met een 3 daagse Grand Med Detox Basic of een 7-daags Grand Med Detox Intens in Grand Hotel Binz. Men krijgt een op de persoon afgemeten behandelingsprogramma met onder meer een eetschema, bloedonderzoek, vetpercentagemeting, een biologische ontgiftingsinfusie, een detoxmassage, een bijzondere pakking en een evaluatiegesprek met een arts.

Honing

Het Hubertus Alpin Lodge & Spa in Balderschwang nabij de Oostenrijkse grens, biedt een ontslakkingskuur dat deel gebaseerd is op honing: een Sweet Detox Express waarbij het gehele lichaam met een mengsel honing, gemberolie en bijenwas wordt ingesmeerd. Of men kan kiezen voor een 3-daagse ‘Alpen Detox’.

TCM kuur

Voor mensen die uitgeblust zijn en zich in zeven dagen als herboren willen voelen, kunnen een 7-daagse TCM kuur in het Vital- & Wellnesshotel zum Kurfürsten langs de Moezel. Het wellness hotel specialiseert zich in de traditionele Chinese geneeskunst ( ‘Traditional Chinese Medicine’) en biedt een grote keuze uit arrangementen. De 7-daagse TCM kuur omvat onder meer een intake gesprek met een TCM arts voor de plan van aanpak, acupunctuur, voedingsadvies, meridiaan diagnostiek, Chinese Tuina massage plus ontbijt, lunch en diner.

Wellness-Hotels & Resorts

Het samenwerkingsverband staat sinds 1997 aan de top van wellness hotels en is het eerste adres voor onovertroffen wellness. Het merendeel van de aangesloten hotels zijn verspreid over heel Duitsland, maar de laatste jaren zijn er ook hotels in Nederland en Oostenrijk toegetreden. Ze zijn herkenbaar aan het logo van de groep: een boom met gekleurde stippen. Alle hotels voldoen aan de vele criteria die door Wellness-Hotels & Resorts vastgelegd zijn. Jaarlijks wordt een selectie van de aangesloten hotels gecontroleerd door TÜV Rheinland, een onafhankelijk internationaal onderzoeksbureau, op aspecten als innovatie, duurzaamheid en faciliteiten. Het merendeel van de hotels zijn familiebedrijven.

Plaats een reactie