Palma de Mallorca – nieuwe citytrip bestemming?

Het klinkt best raar, Palma de Mallorca als Citytrip, het eiland Mallorca is eigenlijk de basis van veel pakketvakanties naar grote strand resorts en het eiland is daar ondertussen ook op helemaal op ingericht. Toch kan een stedentrip naar Palma de Mallorca tippen aan bijvoorbeeld een weekendje naar Barcelona of Parijs. Er is genoeg te doen en dankzij de vele aanbiedingen van de lowcost airlines is een weekendje naar Palma de Mallorca niet eens zo duur.

Combineer je stedentrip met een strandvakantie

Palma beschikt over meerdere stadsstranden en met het openbaar vervoer wat in Palma uitstekend geregeld is sta binnen het uur op een ander prachtig strand. Het strand maakt onderdeel uit van de levensstijl van de Mallorcanen, zodra de zon aan het eind van de middag minder fel en minder heet wordt zie je complete families even voor een uurtje naar het strand trekken, even die hoognodige afkoeling in het prachtige zeewater halen.

Shoppen

Palma de Mallorca is een shopstad bij uitstek, dus zorg dat je met een lege koffer naar Mallorca vliegt, De bekende Spaanse mode labels zoals Zara en Masimo Dutti zijn ruim vertegenwoordigd, en bovendien een stuk beter geprijsd in vergelijking met de Nederlandse winkels. In de eerste week van juli maken veel winkels plaats en begint de uitverkoop.

Goedkoop vliegen

Wie naar Mallorca wil moet vliegen, de auto/boot tocht duurt gewoon te lang voor een stedentrip of korte vakantie en is bovendien duurder dan een gemiddeld vliegticket. Transavia vliegt dagelijks naar Mallorca. (let wel goed op de vertrektijden) en vanuit de Duitse luchthavens aan de grens vliegen Air Berlin, Tui, en Germanwings meerdere keren per dag richting het prachtige Mallorca.

Plaats een reactie