De stranden van Barcelona

Barcelona is één van de populairste bestemmingen voor een citytrip of een bezoek tijdens je verblijf aan de Costa Brava. Het is dan ook een hele mooie en tot de verbeelding sprekende stad. Een stad waar bijvoorbeeld Gaudi duidelijk zijn sporen heeft achtergelaten en sprookjesachtige architectuur aan de stad heeft nagelaten. Naast deze prachtige architectuur is het ook een uitstekende winkelstad, zijn er vele musea en nog ander bezienswaardigheden. Het niet alleen een prachtige stad, maar het ligt ook nog eens aan de Middellandse Zee. Dat maakt het één van de meest unieke grote steden van Europa. Een indrukwekkende stad en ook nog eens stranden! Ideaal om cultuur en bakken in de zon te combineren. We zullen onze focus dan ook nu eens leggen op de stranden van Barcelona.
Barceloneta
Dit strand ligt het dichtste bij het centrum van Barcelona. Het heeft alle voorzieningen die je verblijf op het strand veraangenamen. Vooral de ligging dicht bij het centrum is natuurlijk een pluspunt. Tegelijkertijd kan dit ook en minpunt zijn omdat het er soms wel heel druk is, maar na een dagje de toerist uithangen in het centrum van Barcelona kan wat afkoeling op Barceloneta wel helpen om je batterij weer te vullen.
Nova Icaria
Een ander stranddeel dat niet ver van het centrum ligt is Nova Icaria. Dit strand is gesitueerd bij het oude Olympische dorp van de zomerspelen uit 1992. Het mag dan ook duidelijk wezen dat de sportieve badgast hier goed aan zijn of haar trekken komt. Verder zijn ook hier alle voorzieningen om een verblijf op dit strand veraangenamen.
Nog meer stranden
Naast de twee bij het centrum gesitueerde stranden zijn er nog meer stranden die vanuit Barcelona goed bereikbaar zijn. Llevant is bijvoorbeeld zo’n strand dat wat verder van het centrum ligt en vooral door locals bezocht wordt en het is hier ook relatief rustig vertoeven. Op de stranden Marbella en Nova Marbella mag je naakt zonnen en is er nog het strand Bagotel dat bekend staat om het enorm wijde strand.
Het mag duidelijk zijn dat Barcelona genoeg stranden herbergt om alle mensen van verschillend pluimage een leuke stranddag te verzorgen.

Plaats een reactie