‘Leuk… kamperen!

Deze week ontving ik een bericht van Palle van der Lijke dat zijn boek ‘Leuk… kamperen!’ volgende maand verschijnt. ‘Leuk… kamperen!’ is 45 jaar kamperen gebundeld in een serie korte (humoristische) verhalen.
Het is boek dat een feest van herkenning is voor kampeerliefhebbers. Ook campinghaters zullen er plezier aan beleven. Ze worden misschien gesterkt in hun standpunt nooit, maar dan ook nooit, te gaan kamperen… hoewel… misschien ooit…
Een fragment uit ‘verhelderend onderzoek’:
…en naast dit vrijkamperen hadden enkele campinggoeroes besloten tot een muntjesdictatuur op hun camping, teneinde het watergebruik binnen de perken en vooral controleerbaar te houden.
Bij de receptie konden, onder het toeziend oog van le big boss, metalen schijfjes aangeschaft worden, die in waarde varieerden van enkele tot meerdere Francs en zorgden voor een evengrote variëteit aan hoeveelheden warm water.
Die waardevolle rondjes kenden eveneens een grote verscheidenheid aan uitvoering en bedieningsgemak. Er waren campings waar je in de douches gewoon terecht kon met gangbaar Frans geld. Je offerde je vakantiebudget aan het vernuftige apparaat en voilà, daar was warm water. Andere uitvinders hadden…

Plaats een reactie