Wel eens van een Dutch Uncle gehoord? Vast niet, een Dutch Uncle is iemand die recht door zee is, iemand met een open maar eerlijke houding Iemand met een heleboel ervaring. Aangezien wij Nederlanders een reislustig volkje zijn is het dus een perfecte naam voor een nieuwe Nederlandse reisboeken uitgever.
Dutch Uncle is door twee zeer reislustige Nederlanders opgericht, naast reizen is er ook een passie voor reisfotografie en dat zie je terug in de reisboeken die door Dutch Uncle worden uitgegeven. Per boek, worden de 50 belangrijkste bezienswaardigheden uitgelicht met eigen ervaringen maar ook met ervaringen gevonden en geverifieerd op internet. Met deze reisboeken proberen de schrijvers je op een ongedwongen manier kennis te laten maken met een vakantie land.
De boeken gaan voornamelijk over de bekende backpacker bestemmingen zoals Thailand, Zuid Afrika, Peru en Australië. Momenteel zijn de boeken alleen nog in gedrukte vorm beschikbaar maar ik kan mij goed voorstellen dat de titels binnenkort ook beschikbaar zijn als e-book voor op de ipad.


Mijn eerste indruk van de reisboeken is zeer positief, de opmaak in magazine stijl leest lekker weg en de handige tips zijn apart in een handig boxje uitgelicht net als de informatie die op je op dat moment moet weten. De schrijvers quoten veel van andere reizigers waardoor de informatie niet eenzijdig is en daarmee zeer objectief overkomt.
De boeken doen het ook leuk als koffietafel boek, de mooie voorgeving van zowel de voorkant als de binnenkant nodigen uit om het boek op te pakken en verder te lezen. De teksten zijn net lang genoeg en ik zie de boeken dan ook als een perfecte voorbereiding voor een reis naar één van de bestemmingen.
Op de website van Dutch Uncle staan alle titels vermeld, de prijs van de boeken ligt rond de 15 á 17 euro en is het meer dan waard.