Wie een luxe vakantie wil boeken die moet vooral nu goed om zich heenkijken. Door de crisis lijkt nu vooral ook de luxe sector van de reisbranche het moeilijker te krijgen. Als je echt goed zoekt kun je op dit moment voor de prijs van een middenklasse hotel ineens in een luxe vijfsterrenhotel kunt verblijven of een villa huren voor de prijs van een luxe stacaravan. Over het algemeen houden de meest luxe hotels hun prijzen voor de massa nog kunstmatig hoog. Je ziet echter wel dat er via sommige kanalen ineens aanbiedingen komen. Zo ontving ik deze week een aanbieding van een luxe hotel in België waarbij een kamer inclusief ontbijt voor 2 personen aangeboden werd voor een veel lager bedrag dan de gangbare prijs zonder ontbijt. Ook zie je dat een aantal hotels in Mexico, Curacao en andere tropische bestemmingen vooral kortingen beginnen te geven op de duurdere kamers zoals juniorsuites en oceanfront kamers.


Wie met een gezin in Europa de zon op wil zoeken die kan voor ongeveer 600 euro per persoon twee weken in een luxe villa met privézwembad verblijven in Spanje. Zo kost deze villa aan de Costa Blanca nog geen 2300 euro voor de eerste twee weken van juli. Als je een vliegticket vindt voor 200 euro p.p. (moet ook te doen zijn nu) dan zit je voor een relatief laag bedrag per persoon in een villa met bijna gegarandeerd zonnig en warm weer. Er zijn grote campings aan het Gardameer (Italië) en de Cote D’Azur (Frankrijk) waar je per persoon meer kwijt bent als je in een luxe stacaravan verblijft in juli.
Op sommige luxe bestemmingen blijf je onverminderd veel betalen. Met name de plekken die nooit bereikbaar zijn geweest voor Jan Modaal die zullen dat ook nu niet worden. Toch loont het om vooral in deze tijden eens een stapje hoger te kijken. Op de luxe vakantie startpagina vind je een uitgebreid overzicht van luxe vakanties in alle soorten en maten.