Hop in de auto, een paar uurtjes toeren en je staat in het buitenland. Alleen enkele weken later ontvang je in eens post uit het buitenland met een dringend en vooral dwingend advies om je de volgende keer aan de verkeersregels te houden en of je maar wat wilt overmaken naar de buitenlandse variant van Koos Spee.
Of je boete moet betalen daar gaat dit onderwerp niet over, dat is iets wat je zelf moet beslissen al dan niet met wat juridische hulp, wil je het eerst zelf proberen dan is het forum van flitsservice.nl een handige bron van informatie.
Toch wat bijzondere verkeersregels en boetes op een rijtje, een gewaarschuwd mens telt tenslotte voor twee.
Italië
Deze zeer populaire bestemming onder de Nederlanders, en dan met de name de regio rondom het Garda-meer. Wordt vooral streng gecontroleerd op alcohol en snelheid, wordt je gepakt tijdens een alcoholcontrole en heb je meer dan 1,5 promille in je bloed? Jammer voor je maar je auto wordt in beslag genomen en zal worden geveild. De Italiaanse Carabinieri kennen geen pardon (terrecht imho). Snelheidscontroles tussen 22 uur en 7 uur zijn 33 procent duurder dan overdag, dit om het grote aantal nachtelijke ongevallen terug te brengen. Bellen zonder carkit? Kost je in Italië minstens € 150,-
Spanje
Fout parkeren? doe maar niet in Spanje, het prijskaartje kan oplopen tot € 220,- te hard rijden (>60km) of met teveel alcohol op? dat levert je drie maanden verlenging van je vakantie op, echter garandeert de Spaanse justitie geen luxe accommodatie en je uitzicht… dat wordt een beetje belemmerd door tralies. of te wel 3 maanden gevangenisstraf.
Griekenland
De Grieken hebben een tekort en dat moet zo snel mogelijk worden aangevuld en als het even kan heel snel wat de bekeuringen in Griekenland moeten meteen betaald worden. zo niet dan wordt de bekeuring na 10 dagen verdubbeld. Let wel op de Grieken zijn niet kinderachtig met de bedragen, bijvoorbeeld een inhaalverbod negeren… dat levert je € 350,- op. dat is een leuke week in een middenklasse hotel op Griekenland, zonde van het geld dus .
(c) foto: jollyroger


Scandinavië
Veel boetes in Denemarken zijn afhankelijk van je inkomen, met alcohol achter het stuur levert je al snel een maandsalaris als boete op. Inhalen op een plek waar het niet mag of door rood rijden kost je in Noorwegen minimaal € 670,- de hoogte boete in heel Europa.
Ierland
Recentelijk hebben de Ieren het Guinness percentage in je bloed terug gebracht van 0,8 naar 0,5 promille. Zodra je ook maar over de 0,5 promille gaat liegen de boetes er niet op. Reken op minimaal € 250,-
Zwitserland
Pas op met je tomtom in Zwitserland, staan er flitsers op? Weg stoppen dat ding en een ouderwetse kaart gebruiken. Het rijden met een radarverklikker is ten strengste verboden in Zwitserland. Ook als je navigatie apparaat is ingebouwd in je auto. De reden is heel simpel, de bekeuringen voor te hard rijden liegen er namelijk niet om. Sneller dan 50km/h dan mag je € 690,- aftikken bij Hanz Peter Spee