hotels in historische gebouwen

Bij het zoeken en boeken van een hotel kijk je meestal naar de handige ligging ervan ten opzichte van je reisplannen, en de moderne voorzieningen die het zoal biedt om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Maar nu gaan we eens een hele andere invalshoek gebruiken – we gaan zoeken naar hotels die op zich uniek zijn vanwege het gebouw waarin ze gevestigd zijn. We gaan eens kijken naar hotels in historische gebouwen, zowel in Europa als in ons eigen Nederland.
Bij historische gebouwen denk je al snel aan een kasteelovernachting, een verblijf op een landgoed of misschien zelfs wel in een paleis. En dat houdt vanzelfsprekend in een overnachting met alle comfort en luxe in een zeer rustige omgeving, met prachtig aangelegde tuinen en uitgestrekte landerijen of boomgaarden. Bij uitstek geschikt voor een hele speciale gelegenheid of een speciaal feest. Als dat iets is wat je aanspreekt, hebben we hier een paar suggesties voor je op een rijtje gezet:

Palazzo Paruta in Venetië, Italië
Palazzo Paruta is een Venetiaans stadspaleis uit de 17de eeuw dat nu in gebruik is als 4 sterrenhotel. Het is een charmant hotel boordevol elegante luxe. De kamers zijn in Venetiaanse stijl ingericht met antieke meubels en kostbaar fluweel en brokaat, en veel origineel stucwerk uit de 18de eeuw. Naast alle fascinerende historische elementen beschikt het hotel over alle moderne voorzieningen. En dat allemaal centraal gelegen, vlakbij het Piazza San Marco!
Château de Brou in Frankrijk
Centraal gelegen in de Loire-vallei, in Noyant-de-Touraine ligt Château de Brou, een kasteel hotel dat dateert uit de 15de eeuw en in een bosrijke omgeving ligt. De hotelkamers hebben een romantische sfeer. Prachtige wandtapijten, een kapel met een orgel, glas-in-loodramen, torenkamertjes en hemelbedden geven je het gevoel dat je een stapje terug in de tijd bent gegaan. Maar niet wat de voorzieningen betreft!
Hotel Real Monasterio San Zoilo in Spanje
We gaan nog verder terug in de tijd, en wel naar de 10de eeuw! Dit klooster werd in 947 gebouwd, en werd in de Middeleeuwen de woning van de Koninklijke familie Castilla y Léon. Dit hotel is met recht een historisch monument en staat dan ook op de lijst van Nationale monumenten. Het hotel ligt aan de route van de camino de Santiago. Waar wacht je nog op, trek je schoenen aan en ga op stap.
Landgoed Oldruitenborgh in Nederland
Je hoeft echt niet de grens over te gaan om een historisch plekje te vinden. Ook in Nederland zijn talrijke historische hotels te vinden. Dit hotel is een historische stadshavezate uit 1583, bestaande uit een hoofdgebouw, een oranjerie, een koetshuis en het Benthuis. Het werd gebouwd door de toenmalige schout van Vollenhove, Egberts Pelgrim van den Ruthenberghe. Dit stadspaleis ligt in een recentelijk gerenoveerd historisch landschapspark en biedt volop rust. Vanwege de omliggende natuurgebieden is dit een uitstekend startpunt voor wie van wandelen of fietsen houdt. En als je een trouwlocatie zoekt, ben je hier ook aan het goede adres!

Plaats een reactie