hogere hotelprijzen tijdens Olympische Spelen in Londen

Als u in 2012 in Londen de Olympische Spelen wilt bezoeken, zult u spijt hebben dat u nog geen hotel hebt kunnen boeken. De hotels verhogen hun prijzen naar aanleiding van het sportfestijn namelijk fors. Hoewel in Londen ongeveer 100.000 hotelbedden beschikbaar zijn, zijn veel hotels nabij het Olympisch Park en de Olympische stadions al gereserveerd voor sponsors en partners. Resultaat: schaarste, dus prijsverhoging.
De Financial Times heeft becijferd dat veel hotels in Londen vijf keer zo duur worden. Het ergst is een viersterrenhotel dat in de zomer van 2012 maar liefst 1100 pond (€1269) voor een kamer rekent in plaats van de op dit moment gebruikelijke 200 pond (€230).
Op het Londense Trafalgar Square staat de Olympische klok, die aftelt naar 27 juli volgend jaar, wanneer de Spelen van start gaan. Inmiddels is ook de verkoop van kaartjes voor de sportwedstrijden begonnen. Deze kosten 20 pond (€23) tot 2012 pond (€2301). Voor dat laatste bedrag zit u in een vipbox bij de openingsceremonie.


Buiten Londen
De stad Londen is officieel de organisator van de 27e Zomerspelen (de 26ste vonden in 2008 in Beijing plaats). Het is al de derde keer dat de Olympische Spelen in Londen worden gehouden, want ook in 1908 en 1948 trad de stad als gastheer van de Zomerspelen op. Toch vinden de wedstrijden niet alleen in Londen plaats.
Van de 26 Olympische sporten worden de meeste in Londen zelf beoefend, in 28 stadions. Maar voor de zeilwedstrijden is gekozen voor Weymouth, aan de Engelse zuidkust ten westen van Southampton. En het voetbaltoernooi speelt zich verspreid over Groot-Brittannië af. Zo wordt in Cardiff gevoetbald in het Millennium Stadion, in Glasgow in Hampden Park, in Manchester op Old Trafford en in Newcastle in St James’ Park. De finale van het Olympisch voetbaltoernooi wordt wel in Londen gespeeld, uiteraard in het Wembley Stadion.
Alternatieven voor dure hotelkamers
Omdat hotels altijd pas hooguit een jaar van tevoren geboekt kunnen worden, zijn er geen mogelijkheden om de opgedreven prijzen te vermijden. Wel zou u alternatieven kunnen overwegen. Op diverse sites worden appartementen en woningen van particulieren te huur aangeboden. Dit is misschien de beste manier om ruim van tevoren aan een overnachtingsplek te komen.
Kamperen
Eerdere sport- en vooral voetbaltoernooien hebben laten zien dat een verblijf op een camping ook gezellig kan zijn. Het is in elk geval ook goedkoper. Er zijn in Londen verschillende campings, maar u zit dan wel verder van de sportaccommodaties dan in een appartement of hotel. De camping die het dichtst bij het Olympisch Park ligt, bevindt zich in hetzelfde park als het VeloPark en het hockeystadion. Deze camping neemt echter ook pas vanaf volgend jaar reserveringen aan.
Studentenhuisvesting
Omdat de Spelen middenin de zomer plaatsvinden, staan er ook veel studentenhuizen leeg. Verschillende universiteiten, zoals de London School of Economics en de University of London, bieden huisvesting aan. Meestal komen de appartementen echter pas 2 à 3 maanden van tevoren vrij, dus dit is misschien meer een last-minute optie.
De Olympische Spelen in Londen worden gehouden van 27 juli tot en met 12 augustus 2012.

Plaats een reactie