De duurste hotelkamers ter wereld

Wie op zoek gaat naar de duurste hotelkamers ter wereld, komt allerlei lijstjes tegen. Een aantal hotels komt in al die lijstjes voor. Als u eens geld over heeft is het misschien een leuk idee om een keer zo’n suite te boeken. Ze hebben een paar dingen gemeen: een ultiem uitzicht, ultieme service en voldoende ruimte.

We beginnen aan de Cote d’Azur. In Cannes reserveert u al voor 12.800 euro de Penthouse Suite van het Martinez Hotel. De suite bevat een bubbelbad, plasmatelevisies, een dvd-bibliotheek, een eigen keuken en komt met een privébutler. Het ontwerp is geïnspireerd door de Art Deco, met fraai gestroomlijnde meubels, zijden gordijnen en teakhouten parket. Wat deze suite echt bijzonder maakt is het terras van 2000 vierkante meter. Hiervandaan heb je uitzicht over de hele baai van Cannes. Er is ruimte voor zeker honderd mensen, dus je kunt er wel een feestje geven.

Ook in Europa, maar dan in het oosten, vind je in dezelfde prijsklasse de Ritz-Carlton Suite van het gelijknamige hotel in Moskou. Deze suite biedt een schitterend uitzicht op het Kremlin, het Rode Plein en de beroemde kathedralen van Sint-Basilius en Christus Verlosser. De inrichting van de 232 vierkante meter met ruime woonkamer, eethoek, bibliotheek, kantoorruimte, bestuurskamer, vleugel en vloerverwarming is in klassieke tsaristische stijl.


Iets duurder bent u uit in de Imperial Suite van het Park Hyatt Paris-Vendôme Hotel in Parijs, waar een overnachting op 14.300 euro komt. Daarvoor krijg je 200 vierkante meter tot je beschikking op de vijfde verdieping, plus een balkon van 60 vierkante meter met uitzicht op de Rue de la Paix en de door Napoleon opgerichte triomfzuil, de Colonne de Vendôme. De Imperial Suite bevat een eetkamer, keuken, bar, maar ook een spasuite met whirlpool, stoombaddouche en ingebouwde massagetafel. Er is een aparte werkruimte.

Een andere geliefde bestemming in Europa is natuurlijk Rome. Hier zou je de Villa La Capula Suite van het Westin Excelsior Hotel eens moeten proberen. Voor 20.700 euro per nacht mag je gebruikmaken van deze suite boven in het hotel, op de vijfde en zesde verdieping. Hoewel zij op 566 vierkante meter (plus 167 vierkante meter balkons en terrassen) maar twee slaapkamers bevat, kunnen er vijf kamers aan worden toegevoegd. Je treft er een Romeinse koepel, een bubbelbad in Pompeii-stijl, fresco’s, glas-in-loodramen en uitzicht op de wijk Via Veneto. De suite, vaak gebruikt voor opnamen van Fellinifilms, beschikt over een eigen bioscoop.

Ook buiten Europa is het goed duur toeven. Wat dacht je van The Bridge Suite van het Atlantis Hotel op de Bahamas? De prijs voor een overnachting is slechts 15.700 euro voor tien kamers en Oprah Winfrey, Michael Jackson, Celine Dion en Bill Gates gingen je als gasten voor. Ook de Presidential Suite van het Ritz-Carlton in Tokio valt in deze prijsklasse (17.800 euro). De suite ligt op de 53e etage en heeft daardoor een spectaculair uitzicht op het Keizerlijk Paleis en zijn tuinen, en de Roppongi Hills.

Heeft New York geen duurste hotelkamer? Natuurlijk wel! Voor 24.300 euro kun je er de nacht doorbrengen in het Ty Warner Penthouse van het Four Seasons Hotel. Dit geeft vanaf de 52e verdieping uitzicht rondom op de stad die nooit slaapt. De prijs is natuurlijk inclusief volledige spabehandeling, persoonlijke trainer en een butler die 24 uur per dag tot je beschikking staat.

Tot slot de duurste hotelovernachting die we konden vinden. Daarvoor moet je naar Genève, waar je voor 37.800 euro de Royal Penthouse Suite van het President Wilson Hotel kunt boeken. Deze beslaat de bovenste verdieping van het hotel, wordt bereikt met een privélift en heeft vier slaapkamers, zes badkamers met marmeren vloeren, een cocktaillounge en een terras met uitzicht op de stad, het Meer van Genève en de Mont Blanc. Je vindt er een biljart en een bibliotheek en je kunt er 40 personen onderbrengen. Het hotel wordt met name ook geroemd om zijn goede beveiliging. Dat mag wat kosten, toch? Misschien valt er te onderhandelen over een vroegboek- of lastminute-korting…

Plaats een reactie