De reis is geboekt, de tassen zijn ingepakt en u bent klaar voor een welverdiende vakantie. Nu de reis naar Schiphol nog. Trommelt u een vriend op om u te brengen, boekt u een taxi, kiest u voor het openbaar vervoer of pakt u zelf de auto? Elk vervoermiddel heeft voor- en nadelen. Daarom een handig overzicht met de mogelijkheden en een aantal praktische tips:
Optie 1: het openbaar vervoer
Voordelen:
– Schiphol is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
– U heeft in de trein de tijd om bijvoorbeeld een boek te lezen over uw bestemming.
– U heeft geen last van files op de autoweg, wat kan leiden tot een kortere reistijd.
Nadelen:
– Het voornaamste nadeel is dat het tijdgebonden is. De bus of trein missen, betekent wachten op de volgende vervoersmogelijkheid. Het kan bovendien behoorlijk druk zijn om te reizen met het openbaar vervoer tijdens de spitsuren.
– Het openbaar vervoer is duurder in vergelijking met zelf rijden. Daarentegen heeft u met het openbaar vervoer niet te maken met parkeerkosten.
– U moet uw koffers van en naar het station, de bus of tram sjouwen.
Tip:
Om precies uit te zoeken hoe u het beste via het openbaar vervoer op Schiphol kunt komen, kunt u gebruik maken van de diensten van 9292 OV. Deze website zoekt uit op welke manier u het snelst Schiphol bereikt en of er vertragingen zijn.


Optie 2: de taxi
Voordelen:
– Thuis instappen en vervolgens voor Schiphol uitstappen.
– U kunt gemakkelijk uw bagage kwijt in de taxi en u kunt comfortabel zitten.
Nadelen:
– Afhankelijk van de afstand kan een taxirit naar Schiphol behoorlijk duur zijn.
Tip:
Er zijn verschillende taxibedrijven in Nederland die gespecialiseerd zijn in taxivervoer van en naar Schiphol, zoals Taxi.nl, Schiphol Taxi en Taxi Nederland. Zij hebben ook busjes, wat wel zo gezellig en vaak ook nog voordeliger is wanneer u met meerdere personen reist.
Optie 3: De auto
Voordelen:
– Thuis instappen en voor de ingang van Schiphol uitstappen.
– U kunt vertrekken wanneer u zelf wilt. Bij terugkomst hoeft u op niemand te wachten.
– Zelf rijden is relatief goedkoper dan het openbaar vervoer en de taxi.
Nadelen:
Parkeren op Schiphol is op sommige plaatsen niet goedkoop, maar er zijn tegenwoordig park en fly parkeerplaatsen die voordeliger zijn.
– U dient rekening te houden met eventuele files waardoor u op tijd weg moet.
Tip:
Er zijn speciale park en fly parkeerplaatsen voor mensen die hun auto lang willen parkeren bij Schiphol. Deze zijn iets verder van Schiphol af maar een speciale shuttlebus brengt u gratis van de parking naar Schiphol. De prijzen van park en fly parkeren op Schiphol zijn relatief laag en de beveiliging is goed.
Kijk vooraf goed naar alle mogelijkheden, zodat u zonder zorgen kunt vertrekken!