Voor wie dit voorjaar eens een andere stad wil bezoeken dan de platgetreden paden zoals Parijs, Rome of Barcelona heeft de hotelboekingssite hotels.com een aantal intressante steden geselecteerd die echt de moeite waard zijn. Anders dan anders zijn Tallinn, Bangkok en Abu Dhabi. Als extra tip wordt IJsland vermeld, dt vooral onder natuurliefhebbers en fotografen al jarenlang een populaire bestemming is en door de economische crisis is IJsland ook nog eens betaalbaarder dan ooit.


De populariteit van toeristische bestemmingen is vaak seizoensgebonden. Reizigers boeken hun voorjaars- en zomervakantie traditiegetrouw vroeg in het nieuwe jaar. Experts van Hotels.com, de boekingssite met een aanbod van meer dan 130.000 hotels wereldwijd, vermoeden dat de volgende bestemmingen komend voorjaar en zomer uitzonderlijk aantrekkelijk zullen zijn.
Abu Dhabi
De hotelprijs in Abu Dhabi lag afgelopen zomer 29 procent lager dan in de zomer van 2009. Door de barre economische situatie daalde vooral het aantal zakelijke reizigers naar het emiraat sterk. Tegelijkertijd nam het aanbod van hotelkamers sterk toe door de opening van veel nieuwe hotels. Reizigers die op zoek zijn naar hypermoderne hotels en betaalbare luxe lijken hun geluk dit voorjaar of deze zomer in Abu Dhabi te kunnen vinden.
IJsland
Door de langdurige uitbarstingen van de Eyjafjallajökull vulkaan daalde de hotelkamerprijs in IJsland vorig jaar met 20 procent. De IJslanders zullen binnen afzienbare tijd in een referendum bepalen of zij tot de EU gaan behoren. In dat geval zal de economische situatie, net als het aantal bezoekers, sterk groeien. Heb je altijd al van de zon willen genieten tussen de geisers van de Blue Lagoon? Je doet er goed aan de IJslandse schoonheid nog dit jaar op te zoeken.
Tallinn
Tallinn is verkozen tot Europese Culturele Hoofdstad 2011. De historische stad ontwikkelt zich razendsnel. Een dynamische mix van eeuwenoude architectuur, musea, en trendy uitgaansgelegenheden maakt de Estse hoofdstad tot een bijzondere stedentripbestemming. Reizigers betaalden er in de zomer van 2010 gemiddeld 66 euro voor een hotelkamer. 2011 lijkt het ideale moment te zijn voor een voordelig bezoek aan een Europese Culturele Hoofdstad.
Bangkok
Door de groeiende vraag naar hotels in Azië ligt de hotelkamerprijs er, in vergelijking tot in andere werelddelen, relatief hoog ten opzichte van een aantal jaren geleden. Vooral in zakelijke bestemmingen, zoals Singapore en Hongkong, steeg de hotelkamerprijs afgelopen jaar fors. In Bangkok steeg de prijs echter minder snel, mogelijk door de protesten die er in de zomer van 2010 plaatsvonden. De Thaise hoofdstad is altijd een voordelige bestemming geweest. Ondanks de groeiende populariteit van Azië zal een verblijf in Bangkok in 2011 nog altijd aantrekkelijk zijn.