red mijn vakantie

Vandaag weer eens een keertje naar het SBS-programma ‘Red mijn vakantie’ gekeken. Wat een ellende kun je meemaken op je vakantie, dat realiseer je je als je dit programma bekijkt. Het eerste item was een camping in België dat meer op een open riool leek. Beelden waren te ranzig voor woorden en voor veel potentiële kampeerders waarschijnlijk een reden om camping Zilverstrand in Mol te vermijden in de toekomst. Het is te hopen dat de beheerder van de camping inmiddels de zak gekregen heeft want iemand die op zo’n manier met problemen omgaat is zijn baan niet waard.
Tweede item was een smerig appartement in Albufeira, Portugal. Een voorbeeld van hoe slecht sommige accommodaties schoongemaakt worden. Schimmellucht, stof, haren en een toilet dat niet doorspoelt maakt je als tijdelijk bewoner inderdaad niet gelukkig. Een nog groter probleem in het complex bleek het zwembadwater. Wat ik op televisie zag had voor mij voldoende geweest om direct uit het complex te vertrekken. De reisleiding van Sudtours wuifde het probleem in eerste instantie weg te wuiven met de mededeling dat het zwembad dagelijks gecontroleerd wordt op hygiëne. Bij het zwembad kwam er eigenlijk alleen nog maar domme praat uit haar mond. De eigenaar was van mening dat de hoge PH-waarde te wijten was aan warm weer en dat het eigenlijk heel normaal is dat het water onder die omstandigheden niet optimaal is. Het team van Rob Geus werd zelfs weggestuurd.
Het derde item speelde zich af in Lloret de Mar, Spanje. Acht jongeren voelden zich opgelicht vanwege een hoge prijs voor een excursie en het feit dat tijdig annuleren door de gasten niet geaccepteerd werd. De manier waarop organisatie Beachmasters met de situatie omging verdient geen schoonheidsprijs, maar jongens die zichzelf volwassen genoeg vinden om alleen op reis naar het buitenland te gaan morgen toch weten dat een handtekening bindend is? Door de aanwezigheid van vrolijke Alberto met zijn ploeg werd het probleem uiteraard opgelost en was iedereen weer gelukkig.

1 gedachte over “red mijn vakantie”

 1. Wat een programma! Dat mensen hier intrappen is onvoorstelbaar of is er niets anders op de tv…
  Als ze de waarheid zouden laten zien zou het een stuk aantrekkelijker zijn.
  In Albufeira gaan ze filmen in Albufeira Jardim wat niet de beste accommodatie is maar wel dan ook niet duur.
  In de avond voor de draaidag loopt de crew door het centrum en spreken Nederlanders aan met: en hebben jullie het leuk hier, maar zeker is er wel iets negatiefs wat wij kunnen oplossen?
  Ja, deze vrouw gaat op haar LAATSTE dag voor de camera staan en verteld dat ze een allergie heeft wat ik niet ontken maar dan moet je het wel ECHT bij de boeking doorgeven. De reisleiding is 24 uur per dag bereikbaar en meerdere malen per week in de receptie, waarom meldt ze zich daar niet of één van haar medereizigers want ze hoort bij een hele groep?
  In de Algarve zijn echt alle problemen op te lossen en als reisleiding is het hier makkelijk werken, maar dan moet het wel reëel blijven. O ja, haren in het bidet van de vorige bewoners, dat is ze zelf want de volgende dag vertrekt ze.
  Echt zielig, dat jullie hier naar kijken!!!

Plaats een reactie