Het gaat weer niet goed met Martinair. Niet zo lang geleden werd deze mooie luchtvaartmaatschappij van de ondergang gered door een overname door KLM/Air France. Door de recessie heeft de hele branche last van tegenvallende resultaten wat ook nu Martinair weer in zwaar vaarwater verkeerd. Het probleem lijkt hem nu vooral te zitten in het feit dat de vier vliegtuigen waar Martinair mee vliegt verouderd zijn. Het up-to-date houden van de vloot zal waarschijnlijk een grote investering vragen waarvan men zich nu af zal moeten vragen of dat de moeite nog is.
Martinair stopte een paar jaar geleden al met de Europese vluchten naar populaire zonbestemmingen zoals Kreta, Mallorca, Gran Canaria en Corfu. De meest lucratieve route op dit moment lijkt die naar pretparkhoofdstad Orlando te zijn. Vliegtickets naar deze topbestemming in de States zijn populair onder Nederlandse toeristen met kinderen.
Indien Martinair besluit te stoppen met passagiersvluchten dan zal KLM de routes waarschijnlijk overnemen. De vrachtactiviteiten staan niet ter discussie. Uiterlijk woensdag zal er duidelijkheid komen voor het personeel van Martinair over de toekomst van hun maatschappij.