hoe overleef ik de camping?

Stop een verwend gezin dat vooral luxe vakanties gewend is een week in een tent en je hebt als resultaat de website Hoe overleef ik de camping? Een eerlijk en smakelijk verhaal over hoe een gezin met twee jonge meiden de allereerste keer kamperen op een boerencamping ervaart.
De wereld van campings, caravans, tenten en het sanitair delen met al je buren is voor een redelijk groot deel van de Nederlandse bevolking zeer normaal. Honderdduizenden landgenoten trekken er in de zomervakantie op uit met een tent of caravan. Massaal zie je ze de camping in Frankrijk, Spanje, Italië maar ook ons eigen Nederland bevolken. Hoe normaal en gezellig dit is voor een redelijk deel van de vakantiegangers, zo onbespreekbaar is het voor een andere groep mensen. Voor deze lui is vakantie vieren je laten omringen door zoveel mogelijk comfort. Het verblijf wordt dan ook vooral geboekt in hotels, villa’s, vakantiewoningen of appartementen. Voor sommigen onder hen gaat het dan vooral om luxe hotels of mooie villa’s met eigen zwembad.
Voor deze laatste groep wordt overnachten in een goed uitgeruste stacaravan gezien als serieus kamperen. Een stacaravan is voor de verwende vakantiegangers het diepste dat ze willen gaan wat betreft het inleveren van comfort. Het liefste zou zo’n caravan nog voorzien zijn van volledige keuken, ruime badkamer en natuurlijk airconditioning. Voor een gezin dat aan zo’n profiel voldoet is slapen in een tent vrijwel ondenkbaar. Die zien elke vorm van kamperen als creperen, voor hen is een camping alleen denkbaar als de recessie zoveel schade heeft berokkend dat vakantie in luxe niet meer mogelijk is.
Voor verwende paupers staat kamperen gelijk aan overleven. Je levert bijna alle luxe in en gaat weer ‘back to basic’. Reisjournalist Dimi3 behoort tot deze groep verwende vakantiegangers. Omdat zijn kinderen zelfs in de meest luxe hotels in Dubai, Aruba en Miami nog wat te klagen hadden vonden hij en zijn vrouw het hoog tijd om ze kennis te laten maken met vakantie vieren zonder boxspringbedden, airconditioning, flatscreen televisie, iMac, roomservice, bubbelbad, animatieclub of grote zwembaden met luxe ligbedden. Dit jaar mochten de meiden kennis maken met de boerencamping in de streek Lot-et-Garonne in Frankrijk. Lekker het toilet delen met de buurtjes, geen televisie in de ochtend, geen miniclub en een zwembad zoals ze dat normaal gesproken privé gewend zijn bij een villa maar nu moeten delen met alle andere gasten.
Het hele avontuur heeft geresulteerd in de Hoeoverleefikdecamping.nl Alles staat beschreven op deze informatieve site, zoals de voorbereidingen, een dagboek van dag-tot-dag en het eindoordeel van het gezin. Ook de streek Lot-et-Garonne en boerencamping Espeye komen volop aan bod.

Plaats een reactie