Griekenland dankt populariteit aan sfeer

Toeristen kiezen voor een vakantie in Griekenland vanwege de gezellige sfeer, voor Turkije als zij goedkoop naar de zon willen en voor Spanje wanneer zij op een mooi strand willen liggen. Dit onthult een onderzoek van Vaya.nl naar de redenen waarom toeristen voor populaire vakantiebestemmingen kiezen.
Het onderzoek is uitgevoerd onder ruim 500 respondenten, die de afgelopen maanden op Vaya.nl een zonvakantie hebben geboekt. Doel van het onderzoek is om de interesses van toeristen in kaart te brengen en te achterhalen waarom zij bepaalde vakanties boeken om zo het aanbod van Vaya.nl optimaal af te kunnen stemmen op klantwensen.


Respondenten hebben eerst aangegeven wat hun favoriete bestemming voor een zonvakantie is. Hieruit blijkt dat Spanje (29%) nog altijd de favoriete zonvakantiebestemming is, voor Griekenland (25%) en Turkije (20%). Ook Portugal (12%) en de Canarische Eilanden (11%) zijn populair bij vakantiegangers die de zon opzoeken met Vaya.nl. Opmerkelijk is dat Spanje bij vrouwen erg in trek is, terwijl Griekenland en Turkije bij de mannen populair zijn.
Vervolgens is gevraagd waarom de gekozen zonvakantiebestemming favoriet is. Hieruit blijkt dat Portugal en Griekenland erg hoog scoren op cultuur en sfeer van het land en dat dit voor toeristen een belangrijke reden is om naar deze landen op vakantie te gaan. Turkije scoort opvallend genoeg slecht op dit aspect, maar scoort bijzonder goed op de aspecten Weer en Prijs. Spanje scoort van alle landen het beste op Stranden, wat voor de zontoeristen dus een zeer belangrijk aspect is.

Plaats een reactie