ramp dreigt voor Great Barrier Reef

Een milieuramp dreigt voor het Great Barrier Reef. Dit zeer populaire duikgebied bij Australië wordt bedreigd door een vastgelopen Chinees kolenschip in het rif. Als het schip in tweeën breekt, waar men op dit moment voor vreest, dan zijn de gevolgen voor dit gebied desastreus.
De Telegraaf schrijft vandaag op haar site: “Het 200 meter lange kolenschip Shen Neng I liep zaterdag vast op een zandbank 70 kilometer van de oostkust van Great Keppel Island, dat net buiten het Great Barrier Reef ligt. Het schip was met 65.000 ton kolen op weg van de Australische haven Gladstone naar China. Ook heeft de Shen Neng I 950 ton olie aan boord. Volgens Australische functionarissen is er wat olie uit het schip gelekt, maar gaat het niet om grote hoeveelheden.”

1 gedachte over “ramp dreigt voor Great Barrier Reef”

  1. Het werkelijk een zeer grote ramp zijn. Het gaat al slechter met het koraalrif. Dit komt het rif wellicht niet te boven. Zeker in het kader van de stemming op new7wonders.com voor de 7 natuurwonderen hoop ik dat het veel aandacht zal krijgen.

Plaats een reactie

We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren