Nu Nederland getroffen wordt door voor onze begrippen extreem winters weer laait de discussie over winter- en zomerbanden weer op. Bestuurders van achterwielaangedreven BMW’s en Mercedessen zouden willen dat ze nu toch winterbanden zouden hebben. Hoe breder de band en sneller de auto, des te groter het verschil is. Snelle auto’s vragen om hard rubber en dat is wat je goed kunt merken onder deze omstandigheden. Ondanks de plicht in Duitsland om winterbanden onder je auto te hebben liggen bij winters weer zijn er nog steeds mensen die beweren dat winterbanden geen nut zouden hebben. Terwijl mijn buurman met zijn Citroën Picasso met winterbanden de straat fluitend uitrijdt, heb ik me met mijn BMW met zomerbanden al drie keer ingegraven op dezelfde straat. Zegt toch al een hoop denk ik. Leuk is ook dit artikel met de daarop volgende discussie en leerzaam is dit filmpje waarin de banden met elkaar vergeleken worden: