D-Reizen niet de goedkoopste

“Dezelfde reis voor de laagste prijs” is een slogan die reisaanbieder D-Reizen overal laat horen en zien. Dat dit niet het geval is heb ik al meer geschreven. Wie online een reis wil boeken naar Blue Lagoon Resort op Kos met zijn gezin zal daar ook zeker achter komen. D-Reizen is hier maar liefst 42% duurder dan Arke (!) als je op 1 augustus 2010 voor 15 dagen naar deze all-inclusive accommodatie op Kos wilt gaan en met je kinderen in een familiekamer wilt slapen.
De prijsverschillen liegen er niet om:
Arke € 4646,50
Jiba € 6202,50
Sunweb € 6238,50
D-Reizen € 6602,50

Al deze prijzen gelden voor de goedkoopst mogelijke familiekamer en zijn inclusief vroegboekkortingen, reserveringskosten en bijdrage garantiefonds.


Voor die bijna tweeduizend euro die je duurdeer uitbent bij D-Reizen kun je in de meivakantie lekker nog een weekje Kreta pakken of een nieuwe 52″ LCD televisie kopen.
Aanleiding om te gaan kijken naar de prijzen voor de zomervakanties 2010 is het feit dat vrienden mij meldden dat het ze zwaar tegen is gevallen wat het kost om met twee jonge kinderen naar een leuk all-inclusivehotel op Kos of elders in Griekenland te gaan. Prijzen van vijfduizend euro voor middenklasse hotels en zelfs 6000-7000 euro voor wat luxere hotels hebben hun doen besluiten om Europa zelfs helemaal links te laten liggen en voor iets meer dan vijfduizend euro gaan ze nu drie weken (geen twee) naar Thailand. Ze verblijven daar in zeer ruime familiekamers in luxe hotels, maken drie binnenlandse vluchten en zullen met eten/drinken erbij uiteindelijk ook zo tegen de zevenduizend euro kwijt zijn.
Voor dat geld hebben ze wel lekker eten in plaats van opgewarmd voer in een vreetschuur, echte cola in plaats van het bocht in het Blue Lagoon Resort en echte service in plaats van een stelletje onvriendelijke Griekse obers.
Ik dwaal af. Het ging om D-Reizen en hun volledig misplaatste reclameslogan. Ik vraag me af of er geen instantie is die dergelijke misleidende teksten een halt toe kan roepen. Van de daken schreeuwen dat je de goedkoopste bent en daarmee klanten proberen te lokken is inderdaad goedkoop….
noot: in dit geval zal D-Reizen in de winkel mogelijk wél de goedkoopste reis aan kunnen bieden, want ongetwijfeld kun je in de winkel de betreffende reis van Arke ook boeken. Dat kun je echter ook bij heel veel andere reisbureau’s in Nederland.

Arke

D-Reizen

Jiba

Sunweb
Alle vier de prijsopgaves zijn gebaseerd op de prijzen en beschikbaarheid op donderdag 5 november 2009 tussen 08:15 en 09:00 uur.

2 gedachten over “D-Reizen niet de goedkoopste”

  1. Arke kan je ook gewoon bij D-reizen boeken. Dit komt omdat D-reizen een reisbureau is dat reizen verkoopt van verschillende organisaties zoals Oad, Hotelplan, Holland International maar dus ook Arke. Waarschijnlijk heeft D-reizen in dit geval niet hun voordeligste aanbieder van deze reis op hun site geplaatst.

  2. Dat meldde ik al in het artikel:
    “noot: in dit geval zal D-Reizen in de winkel mogelijk wél de goedkoopste reis aan kunnen bieden, want ongetwijfeld kun je in de winkel de betreffende reis van Arke ook boeken. Dat kun je echter ook bij heel veel andere reisbureau’s in Nederland.”
    De tekst op de site is echter misleidend als je op dat moment op die site niet de goedkoopste reis moet boeken. De klant weet niet dat hij toch naar de winkel moet en betaalt gewoonweg teveel als ze online boeken bij D-Reizen.

Plaats een reactie