medicijnen in Dubai: pas op!

In Nederland is het gebruik van allerlei soorten medicijnen heel normaal, waaronder pijnstillers met de stof codeïne erin. Dit bestanddeel wordt uit opium gehaald en wordt daarom in sommige landen als drugs gezien, zoals bijvoorbeeld in Dubai. Het bezit van pijnstillers met codeïne kan je in Dubai op een gevangenisstraf van minimaal 4 jaar komen te staan als ze je betrappen. Niet alleen het meenemen van medicijnen die als drugs gezien worden in Dubai levert je problemen op, als er na een plas- of bloedtest resten van drugs in je bloed gevonden ben je ook zwaar de pineut. De avond voor je vakantie naar Thailand een blowtje roken en bij een overstap in Dubai getest worden kan je vakantie zomaar met enkele jaren verlengen!


Wat mag niet?
Er is een lijst met medicijnen die verboden zijn in Dubai.
Dit zijn onder andere:
Alfentanil
Amphetamine
Buprenorphone
Codeine
Fentanyl
Ketamine
Methadone
Methyphenidate
Morphine
Pentazocine
Pethidine
Remifentanil
Sufentanil

Uiteraard zijn alle drugs die ook bij ons als drugs bekend staan streng verboden in Dubai. Denk hierbij een marihuana, hash, cocaïne, speed, lsd, heroïne, xtc, paddo’s en poppers.
Wat mag wél?
Dat is eigenlijk vrij onduidelijk. Op de site www.moh.gov.ae moet ergens een lijst staan van stoffen die niet toegestaan zijn. Deze lijst is lastig vindbaar en niet altijd even duidelijk. Het advies is om in ieder geval géén medicijnen mee te nemen zonder recept (zoals pijnstillers), geen medicijnen die één van de bovengenoemde stoffen bevat en zeker niets wat niet direct nodig is. In Dubai zijn volop apotheken waar men een kundig advies kan geven en waar vrij veel vrij te krijgen is indien nodig.
Patiënten die bepaalde medicijnen moeten gebruiken doen er verstandig aan om eerst uit te zoeken of er niets in zit wat verboden is in Dubai.
Meer informatie
drugs in Dubai
douaneregels Dubai

Plaats een reactie

We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren