Mensen uit het vliegtuig gegooid

Een Transaviapiloot is gisteren op de luchthaven van Valencia gearresteerd omdat hij er in het verleden een nare hobby op na gehouden zou hebben: het uit het vliegtuig gooien van mensen. Dat meldt de Telegraaf vandaag. Het zou niet gaan om het uit het vliegtuig zetten van dronken passagiers of het droppen van parachutisten. Nee, het zou gaan om het uit het vliegtuig gooien van tegenstanders van de Argentijnse junta eind jaren zeventig/ begin jaren tachtig. Indien de beschuldigingen juist zijn is het een uitstekende actie van de Spaanse politie. Vraag me af of dit deel van de vliegcarrière op de CV van de piloot stond toen hij solliciteerde bij Transavia. Wel handig als je dronken toeristen aan boord hebt die net terug komen van een weekje feesten op Kreta.

3 gedachten over “Mensen uit het vliegtuig gegooid”

 1. Hoop dat je opmerking over dronken toeristen als grapje bedoeld is…..
  *gij zult niet doden*
  Anders vrees ik dat er nog meer piloten gearresteerd gaan worden bij Transavia, want dan maken zij zich schuldig aan hetzelfde feit.
  Ik praat het gedrag van deze piloot niet goed,maar hij leefde toen ook in een tijd van angst en terreur dus van vrije wil laat staan van hobby was geen sprake, want als je niet vloog werd niet alleen jij gemarteld en doodgeschoten, maar ook je gezin/familie.

 2. Natuurlijk was die laatste zin niet serieus.
  Of de piloot slachtoffer is van een regiem of niet is lastig te bepalen. Zelfs in het eerste geval heb je een keuze…jouw leven of van misschien wel honderden andere mensen.
  Als een NSB’er in ’40-’45 hetzelfde gedaan zou hebben met Nederlanders en/of joden, had hij dan achter de stuurknuppel van een airbus naar Griekenland gezeten?

 3. Nou er steeds meer berichten in de media komen over deze Transavia piloot ga ik dit bericht met hele andere ogen lezen.
  Deze man moet zo snel mogelijk berecht worden.
  Dat hij er prat opging tegenover collega’s gevlogen te hebben als ”doods piloot” zegt genoeg!
  En ’n NSBer als verkeersvlieger……
  Het zou zomaar kunnen in Nederland….
  Dit persoon kreeg 5 jaar geleden na een standaard veiligheidsonderzoek van de AIVD ook een verklaring dat er geen bezwaar was om op Schiphol te werken.
  Terwijl volgens de berichten ook toen al bekend was wat voor verleden deze piloot had.

Plaats een reactie