derde van fietsvakantie-gangers wil graag elektrisch

Uit een internet-stemming onder bezoekers van de websites www.fietsrouteplanner.eu en http://fietsvakantie.startpagina.nl blijkt dat een op de drie mensen die deze websites bezochten, erg geïnteresseerd is in een fietsvakantie op een elektrische fiets.
Elektrische fiets
Een elektrische fiets is een fiets met een elektrische hulpmotor.Gebruik maken van een elektrische fiets, betekent niet dat er geen lichamelijke inspanning vereist is om vooruit te komen. Bijna 35% van de bezoekers antwoordt ‘ja, lijkt me heerlijk’ op de vraag ‘Wilt u op een elektrische fiets op fietsvakantie?’

Liever niet
Van de stemmers zegt 30% alleen gebruik van de elektrische fiets te willen maken, als het echt niet anders meer kan. Gezien de gemiddelde (pre-senioren-)leeftijd van mensen die op fietsvakantie gaan, is het waarschijnlijk dat een aanzienlijk deel van deze stemmers binnen enkele jaren alsnog voor de elektrische optie zal kiezen.
Geen fietsvakantie
Een op de vier stemmers laat een duidelijk ‘nee’ horen op de vraag of zij op een elektrische fiets op vakantie wil. 10% van de stemmers geeft zelfs aan dat het gebruik van een e-bike of pedelec voor hen betekent, dat er geen sprake meer is van een fietsvakantie.
Duidelijke verschillen
Bezoekers van de fietsvakantie.startpagina.nl staan beduidend positiever tegenover elektrische fietsen dan bezoekers van www.fietsrouteplanner.eu: 41 tegenover 33% zegt ja tegen een elektrische fietsvakantie. Slechts 6% laat een duidelijk nee noteren, tegenover maar liefst 30% van de fietsrouteplanner.eu-bezoekers. De ‘radicale groep’ die een elektrische fietsvakantie geen fietsvakantie vindt, is daarentegen beduidend groter onder de fietsvakantie.startpagina.nl-bezoekers (26 vs. 6%). Het totaal aantal stemmen dat op deze poll is uitgebracht was 504.
Internet
De website http://www.fietsrouteplanner.eu is een interactieve website, gebouwd rondom de Fietsrouteplanner voor Europa, /www.fietsrouteplanner.eu/planner. Met behulp van deze planner kunnen vakantiefietsers online simpel bekijken welke lange afstandsfietsroutes ze kunnen gebruiken om het gewenste einddoel te bereiken. De planner knipt bestaande lange afstandsfietsroutes in kleine stukjes, en plakt ze vervolgens weer aan elkaar voor de gebruiker, zodat die weet wat de ‘kortste weg over bestaande fietsroutes’ is.
De http://fietsvakantie.startpagina.nl is hét startpunt voor velen die van de vakantie een fietsvakantie willen maken. Op de Fietsvakantie Startpagina (en de 7 kleindochters met ieder een specifieke doelgroep) staan ruim 2400 links over fietsvakanties waar ook ter wereld. Het gebruik van elektrische fietsen, en dus ook het aantal georganiseerde fietsvakanties met elektrische fietsen, is sterk groeiende. Mede daarom is er binnen Startpagina.nl een nieuwe dochterpagina opgezet met als onderwerp de elektrische fiets: http://elektrische-fiets.startpagina.nl.

Plaats een reactie