De zomervakantie staat voor de deur. Koffers pakken en met de auto of het vliegtuig naar de zon. Heerlijk toch? Maar ben je niets vergeten? Een goede reisverzekering bijvoorbeeld?
Om je te helpen de juiste keuze maken zetten we de mogelijkheden hieronder op een rijtje.
Kortlopende Reisverzekering
Ga je niet vaker dan één of twee keer per jaar op vakantie en niet al te lang. Dan is de kortlopende reisverzekering de beste optie. Je bent dan verzekerd tegen bijvoorbeeld:
– Diefstal en verlies van je bagage.
– Extra verblijfskosten in geval van nood.
– Medische kosten en medische hulpverlening (indien meeverzekerd)
– De kosten van de terugreis naar Nederland in noodsituaties.
– Juridische hulp in het buitenland.
– 24-uur pers dag hulpverlening door de Alarmcentrale


Doorlopende reisverzekering
Ga je meer dan drie weken op vakantie of meerdere keren per jaar dan kan een doorlopende reisverzekering een goede optie zijn. Je bent dan het hele jaar door goed verzekerd en je kan zo vaak op reis gaan als je wilt. Ook op een doorlopende reisverzekering ontvang je nu 10% extra korting.
Globetrotter reisverzekering
Voor backpackers, wereldreizigers en iedereen die voor een langere periode naar het buitenland gaan is er een speciale reisverzekering: de Globetrotter reisverzekering. Je bent dan maximaal een jaar uitstekend verzekerd in het buitenland.
Annuleringsverzekering
Het kan natuurlijk voorkomen dat, vlak voor je op reis gaat, de pech hebt om ziek te worden. Maar ook iemand anders in de familie kan ernstig ziek worden waardoor je niet weg kunt. Voor genoemde situaties en veel andere redenen kan een annuleringsverzekering uitkomst bieden. In de meeste gevallen krijg je dan de volledige reissom vergoed.
Kies voor een goede reisverzekeraar
Er zijn veel verzekeraars die een reisverzekering aanbieden. Ook de premie kan nogal verschillen. Bedenk dan dat goedkoop ook duurkoop kan zijn. Bij een goedkope reisverzekering zijn vaak veel zaken uitgesloten. Ook de vergoedingen zijn een stuk minder. Dan heb je ook nog verzekeraars die moeilijk doen bij iedere schade.
De grootste reisverzekeraar ter wereld is Mondial Assistance. Het voordeel van deze verzekeraar is dat de reisverzekeringen erg uitgebreid zijn en toch niet duur. Mondial Assistance heeft eigen alarmcentrales in 28 landen. En daarnaast een wereldwijd netwerk van 400.000 hulpverleners. Mondial Assistance weet daardoor precies of een ziekenhuis wel of niet voldoet aan onze westerse standaarden. Maar waar je je ook bevindt, als je belt met Mondial Assistance word je in het Nederlands geholpen. Altijd, 24 uur per dag, 7 dagen in de week.
Dat is een geruststellende gedachte als je ver van huis bent.