De goedkope luchtvaartmaatschappijen proberen op allerlei manieren het goedkope ticket toch weer duurder te maken, vorige maand vertrok ik voor 2 weken met mijn vrouw naar Kreta met Transavia, saampjes namen we 42 kg mee, volgens de hulpvaardige meneer aan de check-in balie was dat toch echt te veel. Mede omdat we handbagage meenamen. (zelfs dit werd gewogen en dat was in orde) voor die 2 kilo overgewicht mochten we bij een apart balie 18 hele euro’s aftikken. Dat waren dus dure boeken in die ene koffer. Het gekke is toen ik thuis de koffers op de weegschaal zette zat ik met beide koffer net aan de 20 kilo per stuk.


Een Duitse krant heeft onderzoek gedaan naar de trucjes van de goedkope airliners, Ryan Air welke zowiezo al alle trucs uit de kast haalt om een ticket zo duur mogelijk te maken spant de kroon, bij deze Ierse prijsvechter mag je namelijk maar 15 kilo meenemen, daarna kost elke extra kilo € 15,- Het Duitse Airberlin (vlieg ook vanaf Schiphol) vraag bij vluchten onder de 3.000 mijlen slechts € 5,- per kilo. Easyjet wil € 12,- per kilo van je hebben.
Ryan Air is met bagage zowiezo al een vreemde eend in de bijt, voor elke koffer die je meeneemt betaal je al € 10,- extra voor alle overige koffers betaal je € 20,- per koffer extra. De meeste andere airliners nemen tot 2 bagage stukken tot 20 kg kosteloos mee. Bij alle airliners is het meenemen van handbagage tot een zekere gewichtsgrens gratis.
Let trouwens wel op bij het boeken van een goedkoop vliegticket, veel airliners bieden tegenwoordig een goedkope reisverzekering aan voor de duur van je reis. Dit vakje is standaard altijd aangevinkt. doodzonde als je al een doorlopende reisverzekering hebt en bovendien is dit weer iets waarmee je de airline onbewust spekt.