Sky Europe: faillissementsbescherming


De Slowaakse luchtvaartmaatschappij Sky Europe heeft sinds 22 juni jongstleden faillissementsbescherming gekregen van de Slowaakse regering. De maatschappij kampt al jaren met financiële problemen. Begin dit jaar werden zelfs enkele toestellen door de lease maatschappij terug gehaald omdat Sky Europe de huur van deze toestellen niet kon betalen.
Wat betekend de faillissementsbescherming voor reizigers met Sky Europe? Eigenlijk niks, momenteel staat de Slowaakse overheid garant voor de uitvoering van alle vluchten, op de website van Sky Europe staat een lijst met veelgestelde vragen over de stand van zaken. de bescherming duurt maximaal negen en halve maand, dus indien je voor die tijd vliegt schijnt er niks aan de hand te zijn. Verder blijven alle tickets gewoon geldig.
Sky Europe vliegt dagelijks van Amsterdam naar Wenen vice versa en van Amsterdam naar Praag.

1 gedachte over “Sky Europe: faillissementsbescherming”

  1. Hoe bedoel je: de failissementsbescherming betekent niets voor de reiziger?? Er zijn heel veel mensen die kunnen fluiten naar hun geld van door Sky geannuleerde vluchten. Kijk eens op het Radar forum bijvoorbeeld. En vooral: niet meer boeken!!

Plaats een reactie