quick parking

Vorige maand ben ik naar Singapore geweest en heb voor Schiphol gekozen als luchthaven omdat ik dan rechtstreeks met Singapore Airlines kon vliegen. Ik ben geen fan van Schiphol en dat heeft vooral te maken met de grote kans op files onderweg en de hoge parkeerkosten. De afgelopen jaren zijn er tal van andere alternatieven gekomen om bij Schiphol te parkeren, vaak goedkoper dan de standaard tarieven van de luchthaven. Omdat ook ikzelf niet graag teveel betaal heb ik Quick Parking, één van de vele alternatieven, uitgeprobeerd. Voor € 47,50 sta je praktisch aan de voet van de landingsbaan geparkeerd.

Ten opzichte van het officiële Schipholtarief van 63 euro bespaar je € 15,50, wat maar liefst 24,6% is. Bij Schiphol had ik voor 52,50 kunnen parkeren als ik minimaal 24 uur van tevoren had gereserveerd. Omdat ik pas de avond voor vertrek heb gereserveerd, was dat bij Schiphol zelf niet meer mogelijk.
Het grote verschil tussen parkeren op P3 bij Schiphol en parkeren bij Quick Parking is dat je niet hoeft te zoeken naar parkeerplek bij de laatstgenoemde. Je parkeert de auto bij de entree, regelt binnen de administratie en vertrekt met de pendelbus naar de vertrekhal. Die rit duurt ongeveer 3 minuten, wat sneller leek te zijn dan de officiële Schiphol pendelbussen. Een ander verschil is dat je je autosleutels achterlaat en zij de auto een plekje geven en ervoor zorgen dat hij bij aankomst weer bij de ingang staat. Je kunt je sleutels op reis in ieder geval niet meer verliezen.
Aankomst in Amsterdam
Bij terugkeer op Schiphol moet je telefonisch contact opnemen met Quick Parking. Het beste doe je dat zodra je je bagage hebt. De chauffeur pikt je dan weer op bij vertrekhal 3 (dus boven). Dit kost iets moeite, maar in de praktijk sta je vrijwel net zo snel bij je auto dan op P3.
Conclusie
Hoewel parkeren bij onze grootste luchthaven nooit een koopje zal zijn, kun je als reiziger duidelijk kiezen uit meerdere mogelijkheden. Quick Parking heeft naar volle tevredenheid voor mijn auto gezorgd en ik zou zeker een tweede keer gebruik maken van ze.
URL’s:
Quick Parking
Parkeertarieven Schiphol
Goedkoop parkeren bij Schiphol

2 gedachten over “quick parking”

  1. Ik heb ook goed ervaringen met quickparking, maar heb ook weleens minder goede ervaringen gehoord. Bij smartparkingschiphol.nl laten de mensen hun ervaringen achter. Kan handig zijn. Leuk stuk om te lezen trouwens!

  2. Ik heb ook goed ervaringen met quickparking, maar heb ook weleens minder goede ervaringen gehoord. Bij smartparkingschiphol.nl laten de mensen hun ervaringen achter. Kan handig zijn. Leuk stuk om te lezen trouwens!

Plaats een reactie