Persoonlijk hoop ik het niet maar het lijkt er ondertussen wel aardig op. Langs de “New Road” van Chania via Iraklion naar Aghios Nikolaos in Kreta. zijn door het Griekse openbaar ministerie meer dan 50 moderne flitspalen geplaatst. tot op heden zijn de meeste palen nog afgeplakt met een vuilniszak en een enkele paal is al omver getrokken door de bewoners van het prachtige eiland.
Naast de flitspalen heeft de politie van Kreta de beschikking gekregen over laser-guns en een heuse flitsauto, uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat deze echter alleen in de omgeving van Iraklion gebruikt wordt.
De boetebedragen in Griekenland liegen er niet om, bellen tijdens het rijden komt op € 100,- het niet dragen van je gordel komt op € 350,- en door rood rijden komt op € 700,- Dit zijn toch behoorlijke aanslagen op je vakantie budget.
De kans dat je gecontroleerd wordt in Griekenland is niet groot als in Nederland waar men ondertussen achter elke boom onder een camouflagenet ligt maar als je gepakt wordt dan voel je het goed.


De Griekse overheid moet van de Europese Unie iets gaan doen aan de verkeersveiligheid, Griekenland scoort namelijk slecht op verkeersveiligheid, per miljoen inwoners vielen er in 2008 bijna 150 verkeersdoden per miljoen inwoners te betreuren (in Nederland is het 45 verkeersdoden per miljoen inwoners)