Uit onderzoek dat de populaire Fietsvakantie Startpagina onlangs onder zijn bezoekers heeft gedaan, blijkt dat een ruime meerderheid (68%) van de fietsvakantiegangers de voorkeur geeft aan een trektocht boven een fietsvakantie vanuit een standplaats. De camping en een eenvoudig hotelletje zijn verreweg de populairste overnachtingsmogelijkheden.
Bijna de helft van de ondervraagden (44%) zegt het liefst te willen kamperen tijdens de fietsvakantie. Ruim 85 procent van deze groep geeft de voorkeur aan een trektocht. De overigen kiezen voor één standplaats-camping van waaruit ze de hele vakantie fietstochten maken.


Hotels
Eenvoudige (dorps)hotelletjes zijn volgens de uitkomsten van het onderzoek twee keer zo populair als de luxere hotels (23 vs. 11% van de ondervraagden). Opvallend is dat de bezoekers van luxe hotels als enige fietsers de voorkeur geven aan een standplaats boven een dagelijkse ‘verhuizing’.
Jeugdherbergen
De overige bezoekers van de Fietsvakantie Startpagina geven aan het liefst in een Bed & Breakfast te overnachten (15%). Een kleine minderheid van 4% zoekt zo mogelijk een jeugdherberg op om bij te tanken.
Internet
De Fietsvakantie Startpagina is hét startpunt voor velen die van de vakantie een fietsvakantie willen maken. Op de Fietsvakantie Startpagina (en de 7 kleindochters met ieder een specifieke doelgroep) staan ruim 2400 links over fietsvakanties waar ook ter wereld. Behalve dit overweldigende linkaanbod, biedt de startpagina-dochter ook mogelijkheden om met anderen in discussie te gaan, vragen te stellen, overbodige fiets-spullen aan te bieden danwel over te nemen, en er is een kalender met actuele fietsevenementen en een nieuwsbrief met actueel fietsnieuws aan de pagina gekoppeld.