Verkeersdrukte meivakantie valt mee

Voor vrijwel elke vakantie geeft de ANWB waarschuwingen af voor verkeersdrukte en files in Europa. Deze meivakantie valt het mee, omdat de meivakantie iets Nederlands is. Dit weekend is er weinig te merken op de Europese wegen met uitzondering van de E19 tussen Antwerpen en Brussel waar volop aan de weg gewerkt wordt en er maar één rijbaan per rijrichting beschikbaar is in plaats van de gebruikelijke drie. Dit heeft de afgelopen week al voor veel verkeershinder en lange files gezorgd.


Volgens weekend is het een ander verhaal. Veel Europeanen hebben op vrijdag 1 mei een vrije dag (Dag van de Arbeid), dus een lang weekend. Dat zal vooral merkbaar zijn op belangrijke knooppunten in Duitsland, de wegen in Frankrijk richting de kusten en in België richting kust en Ardennen.
Nederland
Drukker dan normaal verwacht de ANWB het op de Nederlandse wegen vooral richting de kust, de waddeneilanden, de Veluwe en belangrijke attracties en evenementen. Op Koninginnedag zullen de wegen naar Amsterdam, Utrecht en Apeldoorn waarschijnlijk drukker zijn dan anders.
Op aangename dagen zal het rond populaire attratieparken en dierentuinen zoals de Efteling ook drukker zijn dan normaal.

Plaats een reactie

We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren