Het lijkt erop dat de Nederlandse luchthavens de overgebleven passagiers ook nog de grens over willen jagen. Voor 2009 hebben drie Nederlandse luchthavens (een deel van) hun parkeertarieven verhoogd en/of de voorwaarden aangepast. Zo betaal je op Schiphol dit jaar 228 euro (!) om 8 dagen in de parkeergarages van P1 of P2 te staan. Dit was 193 euro, dus dit is een stijging van maar liefst ruim 18%. Voor lang parkeren hebben ze geen verschil meer gemaakt tussen laagseizoen en hoogseizoen: in 2009 betaal je het hele jaar het hoogseizoenstarief van 2008. Voor het voormalige laagseizoen gaat het tarief voor 15 dagen daardoor omhoog van 110 naar 128 euro wat een stijging van ruim 16% inhoudt.


Rotterdam
Op Rotterdam Airport gaan de parkeertarieven voor lang parkeren ook omhoog. Acht dagen kost voortaan 60 in plaats van 50 euro wat een stijging van maar liefst 20% betekent. Langere periodes parkerne op de kort-parkeerplekken was al associaal duur: voor acht dagen ben je dan al 240 euro kwijt.
Groningen
Luchthaven Eelde in Groningen heeft de tarieven voor langere periodes iets omhoog gegooid. Met 46 in plaats van 41 euro voor 8 dagen, 50 euro in plaats van 49 euro voor 15 dagen en een maximum tarief van 59 euro in plaats van 49 euro is dit vliegveld nog steeds één van de goedkoopste van Nederland.
Over de grens
Opvallend is dat de nabijgelegen luchthavens in Duitsland en de vliegvelden bij onze zuiderburen huin tarieven voor 2009 vooralsnog niet verhoogd hebben. De concurrentiepositie van deze luchthavens wordt hierdoor alleen maar beter.
Parkeertarieven
De site Landenportal heeft de parkeertarieven van alle luchthavens in Nederland, België en over de grens in Duitsland op een rijtje gezet:
parkeertarieven luchthavens Nederland
parkeertarieven luchthavens België
parkeertarieven luchthavens Duitsland