Niet alleen Duitse steden, maar ook de plaatsen rond het Gardameer in Italie kennen een grote traditie in kerstmarkten. Al op 21 november starten de grote kerstmarkten in Arco en Garda. In Arco duurt de markt tot Kerstmis, in Garda tot en met 6 januari 2009.
De “Mercatini di Natale” in het centrum van Arco telt ruim 40 kraampjes in kerstsfeer met kerstspullen, cadeau’s, streekproducten en glas- en houtkunst. Nieuw in 2008 is een aparte kinder-kerstmarkt in de Giardino Incantato, een park in het centrum van Arco.


Veel aandacht is er ook voor culinaire specialiteiten van het Gardameer en Trentino. Op 8 december vindt er een spectaculair lichtfestival plaats bij het kasteel van Arco. Op de muren van het kasteel zal op een unieke manier een adventskalender worden geprojecteerd.
Van 29 november tot en met 6 januari 2009 kun je in Riva del Garda het huis van de Kerstmante bezoeken, het Casa di Babbo Natale. De burcht van La Rocca verandert in een sprookjesland , leuk voor kinderen én volwassenen. Andere kerstmarkten bij het Gardameer zijn vanaf 6 december tot en met 6 januari in Malcesine en Torbole.