Luchtvaartmaatschappij Transavia.com is ‘buitengewoon tevreden’ met de reactie van de Nederlandse consument op de uitbreiding van het aantal vluchten naar winterbestemmingen. ‘Terwijl het boekingspatroon elders wat moeizaam verloopt gaat het met name met onze diensten op Salzburg en Innsbruck bijzonder goed’, aldus Transavia’s Manager Business Development Arian van der Werff.
Transavia.com kondigde in september voor het komende winterseizoen een sterke uitbreiding van de dienstverlenming aan. Vanuit Nederland werd niet alleen het aantal wekelijkse vluchten opgevoerd, maar kwamen er ook twee nieuwe bestemmingen bij.


Innsbruck
Vanaf 13 december start Transavia.com al vanaf Rotterdam Airport met haar vluchten naar Innsbrück. Uiteindelijk zal deze route dagelijks worden gevlogen, met voor de passagier aantrekkelijker vliegtijden. Daarnaast wordt Innsbrück vijf maal per week aangevlogen vanuit Amsterdam.
Salzburg
Salzburg wordt deze winter zeven keer per week aangevlogen vanaf Rotterdam, terwijl bestemmingen als Genève (4x) en Grenoble (4x) ook weer worden aangeboden, eveneens vanaf de, voor het publiek erg gemakkelijke, Rotterdamse luchthaven.
Schot in de roos
‘Met name Innsbruck en Salzburg blijken een schot in de roos’, zegt Arian van der Werff. ‘Terwijl we met nu in totaal twintig wekelijkse vluchten naar deze bestemmingen behoorlijk wat extra capaciteit in de markt zetten, lopen de boekingen daar tot nu toe duidelijk voor op onze verwachtingen. Van enige terughoudendheid is voor deze bestemmingen geen sprake’.
Minder gemakkelijk
Op een aantal van de andere nieuwe ‘ski-lijnen’ ligt de situatie wel iets minder gemakkelijk, zo constateert men bij Transavia. Van der Werff: ‘Op onze vluchten vanuit Brussel naar Innsbruck en Salzburg merken we, dat we nog wat teveel moeten informeren en overtuigen. En dat is ook in Hamburg en Berlijn het geval, waar we dit jaar vooral veel aandacht moeten besteden aan verbetering van de naamsbekendheid’.
Denemarken
In Denemarken scoort Transavia vanuit Kopenhagen duidelijk beter, met name ook dankzij het feit dat een aantal touroperators meteen heel positief op de uitbreiding van het winterse vluchtaanbod heeft gereageerd. ‘Men bleek blij met ons product en bereid om wat risico´s met ons te delen. Dat biedt perspectief voor de toekomst en daar zijn we nu dus ook al voorzichtig bezig met plannen voor de volgende winter´.
Friedrichshafen
Tevreden is Van der Werff tenslotte ook over Rotterdam-Genève -waar de boekingen goed lopen- en de nieuwe lijndienst, twee keer per week, vanuit Rotterdam naar Friedrichshafen. Daar opereerde in voorgaande jaren de Duitse chartermaatschappij InterSky, die nog in mei aankondigde de dienst te willen voortzetten, maar dat niet deed.
Geen spijt
‘Wij hebben er zeker geen spijt van dat we hier ingesprongen zijn’, aldus Van der Werff, die het totaalbeeld voor Transavia.com als ‘helemaal niet slecht’ karakteriseert. ‘Voor wintersporters die nu nog rond de drukke Kersttijd willen boeken resteren in sommige gevallen alleen nog de premium seats, en dat is voor ons natuurlijk een goed teken’.
Flexibel
Dat betekent volgens Van der Werff overigens niet, dat er in die periode helemaal geen betaalbare stoelen meer voorhanden zijn op een skibestemming. ‘Als mensen een klein beetje flexibel met hun reisdata kunnen omspringen, dan hebben we ook dan nog mogelijkheden, maar ‘t houdt natuurlijk een keertje op. Niet te lang wachten met boeken, dus!’.
Bron: presbericht op TourPRess.nl