Het Dubai van Europa?

Ik las zojuist een bericht in de Telegraaf waarvan ik me toch afvraag of dit serieus te nemen is. De Spaanse badplaats Benidorm moet zo snel mogelijk op de Werelderfgoedlijst van Unesco volgens een Franse hoogleraar. Hij vergelijkt deze Sjonnie-en-Anita bestemming met toeristische trekpleister Dubai. Nou kom ik regelmatig in Dubai en ben vorig jaar eventjes in Benidorm geweest maar zie absoluut de gelijkenis niet. Waar in Dubai sprake is van architectuur, is er in Benidorm sprake van afschuwelijke betonnen kolossen. Dubai biedt vijfsterrenhotels met uitstekende service waar Benidorm voornamelijk uitgeleefde appartementen te bieden heeft. En dan zullen we het vooral maar niet hebben over de restaurants, het publiek en de winkelgelegenheden. Ik ben niet voor niets gillend naar huis gegaan na een paar uur Benidorm…

Plaats een reactie