Vingerafdruk bij auto huren

De grote autoverhuurbedrijven zijn de diefstal van huurauto’s beu en willen vingerafdrukken in gaan zetten als wapen tegen autodiefstal. Dat schrijft de Telegraaf vandaag. De bedrijven zouden veel schade lijden door het verdwijnen van gehuurde auto’s en willen dit aanpakken. In Engeland zou dit systeem al ingevoerd zijn en waar men werkt met vingerafdrukken zou er geen enkele auto meer gestolen zijn.

Ik vraag me af of het daadwerkelijk alle autodiefstal tegen kan houden. Een dader die al een keer geregistreerd is, kan het dan bij hetzelfde bedrijf waarschijnlijk niet meer doen. Maar wat als hij de volgende keer bij een ander bedrijf huurt? Komt er een centraal systeem waar de afdrukken opgeslagen worden? Mag dat volgens de regels? Wordt dat een internationaal systeem? Dit soort zaken zullen medebepalend zijn voor het succes van dit systeem.
Ook de gelegenheidsdief zal zich niet tegen laten houden.
Goedkoper?
De klant die ter goeder trouw is ondervindt geen nadelen van het systeem. Of de klant het gaat merken in goedkopere prijzen omdat de bedrijven minder financiële schade hebben door diefstal is de vraag. Het invoeren van een het systeem zal geen goedkoop project zijn en zal zichzelf eerst terug moeten verdienen.

Plaats een reactie