Zin in een groot glas bier? Dan op naar Munchen op 20 september barst het gefeest in de hoofdstad van Beieren echt los. 16 dagen lang bezoeken meer dan zes miljoen bezoekers deze Duitse stad.
In totaal zijn er over de 16 dagen verspreid 1,6 miljoen zit plekken te verdelen, daarvan zijn er nu al op voorhand meer dan 700.000 gereserveerd. in totaal zorgen 14 reusachtige tenten voor de nodige feestvreugde.
Bier is tijdens de Oktoberfesten niet goedkoop, dit jaar is de prijs van een pul bier vastgesteld op € 8,30 gelukkig zit er dan wel ietsje meer in dan in een Nederlands fluitje. Bovendien is een Duits biertje een goed biertje. Traditiegetrouw is bier alleen te krijgen in een Krug (pul) van 1 liter. (gelukkig is er voor de niet drinkers ook frisdrank aanwezig)
Naast de bier traditie dossen de jongens en meiden zich uit in de traditionele klederdracht, dus Lederhosen en mooie Dirndls genoeg te zien.
Dat het druk gaat worden hoeven we dus niet te vertellen, de meeste hotels zijn dan ook al maanden van te voren volgeboekt. voor kampeerders wordt er een tijdelijke camping ingericht op het terrein van de “Messe” in totaal zijn er 1.000 plekken beschikbaar.
meer informatie over het Oktoberfest 2008 vindt je hier