Veel meer Nederlanders brachten vorig jaar de vakantie in eigen land door. Het aantal Nederlanders dat een vakantie in eigen land boekte, steeg in 2007 met 8,4 procent. Dat is op Nu.nl te lezen deze week.
Wie de actuele brandstofprijzen, de gigantische files richting het zuiden en door de Alpen en de huidige economische situatie in het achterhoofd houdt staat van dit nieuws niet te kijken. Met de sleurhut naar Zuid-Frankrijk kost je al snel 750 euro aan brandstof en tol als je met een grotere middenklasser rijdt. Een vliegticket naar de Zuid-europese kusten kost al snel 400 euro per persoon en de goedkope pakketreizen naar Griekenland en Turkije zijn als snel zo’n 100 tot 150 euro per persoon duurder dan vorig jaar door hogere kosten, toeslagen en beperkter aanbod.


Als het weer een beetje mee wil werken voorspel ik goede tijden voor vakanties in eigen land. Vliegtickets worden alleen maar duurder en populaire vakantielanden worden regelmatig geteisterd door bosbranden, bomaanslagen, stakingen en kwallenplagen.
gaan oude tijden herleven en wordt Renesse straks het nieuwe Chersonissos?