RIU Hotels & Resorts opende op 1 juni het ClubHotel Riu Guarana, de eerste vestiging van de vooral op gezinnen gerichte tak van RIU in Portugal. Het hotel, dat precies volgens planning de deuren opende, is goed ontvangen door gasten van RIU.
“We zijn erg tevreden met de reacties die we hebben ontvangen vanuit de markt, die onze verwachtingen al hebben overtroffen. Aan het eind van de openingsweek blijkt dat we een geweldige start hebben gemaakt, waardoor we vertrouwen hebben in een goede bezettingsgraad voor de rest van de maand”, zegt Pepe Moreno, commercieel directeur van RIU Hotels & Resorts.


Het hotel heeft 4 sterren en is gelegen in Olhos d’Agua, naast het Riu Palace Algarve. Met dit hotel brengt RIU het door alle gasten zo gewaardeerde All Inclusive concept van haar hotels op de Caribische Eilanden en Kaapverdië naar Portugal. Naast 500 kamers, verdeeld over twee nieuwe moderne gebouwen van zes en twee verdiepingen, biedt het hotel drie restaurants (waaronder een Aziatisch themarestaurant), twee bars, twee zwembaden met jacuzzi, een kinderzwembad, een Spa en andere faciliteiten.
Het ClubHotel Riu Guaraná behoort tot de eerste hotels die RiuLand aanbieden, het nieuwe concept voor kinderanimatie van RIU. Hiermee worden de dagen gevuld van de kleintjes van 4 tot 12 jaar oud met verschillende activiteiten, vooral in groepsverband en in de buitenlucht. Er zijn twee verschillende groepen, namelijk Club 4-7 en Club 8-12.
RIU heeft op dit moment twee Palace Hotels in Portugal, de meest luxueuze catergorie, Riu Palace Algarve en Riu Palace Madeira. Het aanbod wordt nu verbreed met het ClubHotel Riu Guaraná, waarmee RIU zich vooral richt op de jongste gasten en gezinnen.