Reisgraag.nl heeft onderzoek uitgevoerd naar de invloed van het EK op de vakantie van Nederlanders. Bij 15% van de respondenten heeft het EK invloed op de vakantie. Bij de groep die het EK bezoekt is dit bijna 50%.
Zeven procent van de respondenten bezoekt Oostenrijk of Zwitserland als gevolg van het EK. Deze groep bestaat volledig uit mannen die deze zomer ook nog op vakantie gaan. Bijna de helft heeft aangegeven dat ze rekening gehouden hebben met het EK bij het plannen van de vakantie. 71% van deze groep verwacht dat het nederlands elftal in de poulefase eindigd.


Invloed van het EK op de bestemming
3% houdt rekening met de bestemming bij het boeken van een vakantie.
Deze groep bestaat volledig uit mannen met een gemiddelde leeftijd van 47 jaar die met zijn partner op vakantie zal gaan. Iedereen uit deze groep zal zoveel mogelijk wedstrijden gaan bekijken; ze verwachten dat Nederland minimaal de kwartfinale zal halen.
Invloed van het EK op de periode
6% houdt rekening met de periode waarin de vakantie zal plaatsvinden. Hiervan is 84% jonger dan 30 jaar. Ook gaf 84% aan om zoveel mogelijk wedstrijden te gaan kijken. Deze kenners voorspellen dat het nederlands elftal minstens de kwartfinale zal halen.
Niet op vakantie vanwege het EK
Van de respondenten gaf 4% aan dat zij niet op vakantie gaan vanwege het EK. Van deze mensen die niet op vakantie gaan was 75% een man met een leeftijd tussen de 55 en 65 jaar die bovengemiddeld het EK zal volgen.
Andere samenstelling reisgenoten vanwege het EK
Op deze vraag gaf 1% aan dat zij in een andere samenstelling op vakantie zullen gaan.
Duur van de vakantie
1% gaat langer op vakantie: Deze groep vertrekt in juni en ontloopt zo het EK zodat zij niets van het EK mee zullen krijgen. Dat kan dan nog weleens een hele lange vakantie worden…..