Het raampje open in het vliegtuig

Door de opwarming van de aarde wordt het ook op grotere hoogtes steeds warmer. Hierdoor kost het vliegtuigen meer energie om de cabines ook daar koel te houden. De nieuwe ecovliegtax zou een deel van deze extra kosten en mileuvervuiling kunnen compenseren. Nu heeft vliegtuigbouwer Airbrush een vliegtuig ontworpen waar je het raampje open kan doen. Dit kan en mag alleen niet uit veiligheidsoverwegingen tijdens het starten en landen van het vliegtuig. Maar als het bordje “riemen vast” gedoofd is kun je zelf het raampje open en dicht doen. In de Business Class stoelen kun je dit vanuit je armsteun met een druk op de knop regelen, in de Economy Class moet je dit voorlopig nog zelf met een draaihendel doen.

4 gedachten over “Het raampje open in het vliegtuig”

  1. Ik heb hier een documentere van gezien op Discoverie Channel. Was vorig jaar of zo en toen hadden ze nog te maken met wat kinderziektes. Mooi dat het nu wel ken.
    Welke maatschappij gaat dit introduseren? En in welke typen vliegtuigen? Ik wil dit wel want dan heb je frisse lucht en minder last van mensen naast je die leggen te meuren heel de tijd.

  2. Toch lachen dat er weer mensen instinken (gewoon het raampje opendoen als het stinkt)…

  3. Met mijn lange lijf zit ik (bijna) altijd bij een nooddeur.
    Mag ik die ook op het haakje zetten ??

Plaats een reactie