Ryan Air is boos


In navolging van onder meer Schiphol en de branchevereniging voor de luchtvaart( Barin) neemt ook de Ierse Lowcost Airline/ Ryanair juridische stappen tegen de zogenaamde vliegtax die in april wordt ingevoerd. Ryanair doet dat samen met de luchthaven Maastricht Aachen, zo meldde het bedrijf vrijdag.


Het kort geding dat Ryanair en Maastricht Aachen Airport hebben aangespannen, dient op 5 maart voor de rechtbank in Den Haag. Die behandelt op die dag ook de zaken die Barin, Schiphol en de ANVR hebben aangespannen tegen de Staat.
Passagiers moeten vanaf april extra belasting betalen om te mogen vliegen. De maatregel moet helpen de uitstoot van CO2 te verminderen of te compenseren. Volgens Ryanair schaadt de vliegtax de luchtvaartsector en kost de maatregel de schatkist meer dan hij oplevert. Ryanair is als luchtmaatschappij erg betrokken bij het milieu en doet er alles aan om de C02 uitstoot te verminderen door onder andere te vliegen met een moderne vloot,

1 gedachte over “Ryan Air is boos”

Plaats een reactie

We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren