De website Griekenland.net is recentelijk compleet vernieuwd. Sinds 2001 is de site actief op internet voor promotie van het toerisme naar Griekenland onder Nederlanders en Belgen. “Het concept is prima, alleen waren de lay-out en de techniek aan vernieuwing toe. We hebben direct de nodige verbeteringen aangebracht en de site nog toegankelijker gemaakt voor de vele bezoekers”; aldus Bas Wanrooij van Griekenland.net.
Een vakantie naar Griekenland begint op Griekenland.net is het thema van de website. Niet alleen consumenten, maar ook reisbureaus en –organisaties maken regelmatig gebruik van de uitgebreide informatie en diensten. Op de site vind je informatie, tips en foto’s van meer dan 25 Griekse eilanden en alle regio’s op het vasteland, aangevuld met campings en interessante links. Een Griekse woordenlijst, vakantiepoll en een maandelijkse prijsvraag maken de site verder compleet.


De oude site was opgebouwd in frames en geschreven in html- broncode. Voor bezoekers betekende dit een langere laadtijd van de pagina’s. Ook zoekmachines als Google zijn niet gecharmeerd meer van deze techniek. De nieuwe website is compleet gebouwd in een nieuwe codering, wat resulteert in een snelle, frisse en overzichtelijke website. De komende maanden zullen diverse aanpassingen worden doorgevoerd om de site verder te optimaliseren.