Veel mensen vinden al jaren lang hun weg naar Mirtos, een idyllische plek aan de Zuidoost kust van Kreta waar het massatoerisme niet zijn weg heeft gevonden!
Als je de beoordelingen bekijkt van de gasten die er al jaren komen; of van hen die Mirtos hebben ontdekt tijdens een 1e vakantie, dan springen er toch een aantal kernwoorden uit: Rustig, klein, typisch Grieks, geen schreeuwerige disco’s en lallende jongeren, uniek, mooi, idyllisch, authentiek, vriendelijk & gastvrij, adembenemend, prachtig wandelgebied én je voelt je er meteen thuis.
Mirtos wordt in Nederland exclusief aangeboden door Interfact Travel, een reisorganisatie voor authentieke vakanties in eigenzinnige accommodaties.


Meer dan 300 dagen per jaar bepaalt de zon het leven in Mirtos. Dwalend door de smalle straatjes met onregelmatig plaveisel, waar geen naaldhak tegen bestand is, kijk je om bijna iedere hoek de diepte in naar de azuurblauwe zee.
Op de vele traptreden staan blikken c.q. potten met geraniums, tegen menig gevel torst bougainville in een gevecht tegen de zwaartekracht.
Mirtos kent niet veel meer dan 700 inwoners en opvallend is de vriendelijkheid en hulpvaardigheid van de bevolking. Ook in de wintermaanden trekt de bevolking niet weg naar bijv. het vasteland en daardoor blijft het in Mirtos het gehele jaar door gezellig.
In welk deel van het jaar u ook komt, de inwoners maken overal een feest van. Ze zijn vrolijk en de “carpe diem” instelling zal u hier goed bevallen. Er zijn diverse taverna’s met terrasjes midden in het dorp of aan de kleine boulevard direct aan zee. Ook hier is “aanspraak” verzekerd !
Mirtos heeft o.a. 3 mini-markets, een slager en een bakker, het kruidenwinkeltje van Maria(zie foto re-boven), een toeristenwinkeltje, alternatieve sieradenshop, de periptero (typisch griekse kiosk) etc.
Alle ingrediënten voor een supervakantie, zowel voor gezinnen met als zonder kinderen, zijn aanwezig ; een klein sfeervolle wandelboulevard en het zand-/kiezelstrand waar je strandstoelen, parasols, waterfietsen, surfplanken etc. kunt huren.
De omgeving van Mirtos heeft veel te bieden, mensen die van een stevige wandeling houden komen hier absoluut aan hun trekken.
Wat dacht u van de spectaculaire Sarakinaskloof, vlakbij Mirtos? In Mirtos en omgeving kunnen wij zorgen voor een goede en ervaren gids, wanneer u individueel of in groepsverband wilt wandelen. Met haar kunt u de meest indrukwekkende wandeltochten maken op Oost Kreta.
Nog meer te doen in de direkte omgeving ? …….. verlaten zandstranden richting Tertsa, boottocht naar Chrissi eiland, winkelen of naar de markt in Ierapetra (14 km. ten oosten van Mirtos) en nog heel veel meer.
Meer weten over Mirtos en accommodaties in Mirtos?
Kijk dan op www.interfact-travel.nl